The Attic en Stichting Hulphond

Starlight werkt bij de productie The Attic samen met Stichting Hulphond. De musical gaat over een militaire veteraan die bij terugkomst kampt met psychische problemen.

John en Teddy1

Hulphond Nederland leidt hulphonden op voor o.a. veteranen. De Hulphond helpt de veteraan om uit zijn isolement te komen. Met zijn Hulphond gaat hij of zij weer naar buiten en de hond helpt de veteraan op momenten dat hij of zij het moeilijk heeft. Bij een nachtmerrie vanuit een herbeleving maakt de hond hem of haar wakker bij de eerste tekenen ervan. Buiten is de hond waakzaam en trekt zijn baas weg als die in paniek raakt. Op een plek waar meer mensen zijn gaat de hond tussen andere mensen en de veteraan in staan om hem of haar meer ruimte te geven. Op deze manier helpt een Hulphond een veteraan om weer deel te nemen aan de maatschappij.

Naast (PTSS-)Hulphonden leidt Stichting Hulphond Nederland honden op voor mensen met een lichamelijk beperking, zoals een spierziekte, dystrofie of een dwarslaesie. Ook leidt de stichting hulphonden op voor mensen met epilepsie (de hond geeft 30 minuten van tevoren een aanval aan). Hulphond Nederland doet ook therapieën met honden voor kinderen en jongeren met een gedragsstoornis, autisme of het syndroom van Down. Ieder jaar helpt Hulphond Nederland meer dan 70 mensen door er een hond te plaatsen. Daarnaast maken enkele honderden kinderen en jongeren gebruik van de hondentherapie.

Kijk op www.hulphond.nl voor meer informatie.
Of bekijk de commercial van Stichting Hulphond Nederland.