Leden van Starlight zijn zowel voor als achter de schermen actief. Wat is jouw talent?

Lid worden.

Wat leuk dat je er over na zit te denken om lid te worden van Starlight! Als je lid wil worden kan je je aanmelden voor onze wachtlijst door een mail te sturen naar info@starlight-boulevard.nl. Na Musical Event SAME in maart 2023 zal er waarschijnlijk weer een open repetitie en/of stemtesten voor nieuwe leden georganiseerd worden en dan sturen wij de mensen op de wachtlijst een uitnodiging (voor zover er plek is). We zijn momenteel vooral op zoek naar mannen (in het bijzonder sterke bassen en baritons). Bij veel aanmeldingen kan het zijn dat de open avond vol is en je een volgende keer word uitgenodigd.

Kan ik een keer komen kijken?

Als belangstellend en misschien wel potentieel lid is het belangrijk te weten aan welk nieuw avontuur je begint. Daarom nodigen we je graag uit voor het bijwonen van één van onze repetities. Wanneer er plek is voor nieuwe leden organiseren we open repetities waar je vaak al actief mee mag doen. Zo krijg je een goede indruk van het repetitieproces. Natuurlijk zijn de sfeerproevers ook welkom om na afloop gezellig een drankje te doen in het restaurant om de hoek.

Waar repeteren jullie?

Wij repeteren iedere donderdagavond van 19.45 tot 22.30 uur in Cultuur19 Utrecht (Vleuten). Naast de gewone repetitie op donderdagavond zijn er voor solisten extra repetities. Per productie repeteren we (minimaal) twee volledige repetitiedagen in een weekeinde. Ook wordt er af en toe een workshop georganiseerd voor de leden. Tijdens de workshop wordt er extra aandacht besteed aan het acteren en dansen en alles wat daarmee samenhangt. De repetities van Starlight Boulevard worden verzorgd door professionals: een muzikaal leider, een regisseur en choreograaf.

 

Repetitie Foto

Wat houd een stemtest in?

Bij iedereen die lid wil worden van de vereniging wordt een stemtest afgenomen. Stemtesten worden in overleg met de muzikaal leider vóór aanvang van de repetitie gehouden en is een soort auditie, maar dan voor de vereniging. Aan de hand van enkele zangoefeningen wordt het stembereik bepaald en bekeken bij welke stemgroep jouw stem past. Tevens wordt gekeken of de stemkleur past binnen de koorklank. Omdat we graag een goede balans houden tussen de verschillende stemgroepen, en in de opbouw van de groep, is uiteindelijke deelname ook afhankelijk van de balans in de groep.

Zijn er ook audities voor producties en concerten?

Vaak krijgen we de vraag of we ook audities houden voor nieuwe musicals. Voor onze nieuwe musical Made in Dagenham en onze concerten organiseren we alleen interne audities, dus alleen voor onze leden. Mocht niet de juiste persoon voor een rol gevonden worden, dan kan het voorkomen dat we een extra (openbare) auditie houden. De meeste leden blijven dan ook voor meerdere producties lid. De inhoud en vorm van audities wordt bepaald door het artistiek team en kan per productie verschillen. Voor de verdeling van het concertrepertoire wordt meestal een voorzing-avond georganiseerd met de muzikaal leider. Een gezellige avond waarin de leden ook aan elkaar kunnen laten horen hoe ze gegroeid zijn.

Wat gebeurd er na een stemtest? 

Na de stemtest krijg je zo snel mogelijk de uitslag. Ben je aangenomen dan kun je direct mee repeteren. Wel zul je wat extra aandacht moeten besteden aan het huidige repertoire zodat je ook daadwerkelijk met de optredens mee kunt doen. Hiervoor krijg je uiteraard alle bladmuziek en vaak zijn via andere leden ook studiebandjes beschikbaar. De contributie bedraagt €35,- per maand.

Actief zijn in de vereniging
Binnen onze musicalvereniging zijn genoeg taken die uitgevoerd moeten worden. Denk maar eens aan het maken van kleding, decor, PR, donateursactiviteiten en het verzamelen van rekwisieten en het grimeren van de leden. Heb je interesse voor één (of meer) van die extra taken dan stellen wij je hulp enorm op prijs. Uiteraard is het niet alleen maar hard werken, maar vooral ook heel gezellig. Zo wordt er eens in de twee jaar een Londen reis georganiseerd en gaan leden regelmatig samen musicals bezoeken en borrelen na de repetities.

Meer informatie?
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of lid worden, stemtesten of iets anders? Stuur dan een berichtje naar info@starlight-boulevard.nl of via een van onze socials.

Hier Repeteren Wij