Leden van Starlight zijn zowel voor als achter de schermen actief. Wat is jouw talent?

Lid worden.

KINDERAUDITIES MADE IN DAGENHAM:

Momenteel zijn we op zoek naar 2 kinderen voor onze nieuwe musical Made in Dagenham!

Sharon
Voor Rita en Eddie's dochter zoeken we een meisje van 6-10 jaar oud. De speelleeftijd is 6. Zelfverzekerd en slim, doet niet onder aan haar oudere broer. Maakt zijn biologiehuiswerk (tegen een kleine betaling). Wil dokter worden in plaats van zich aan te passen aan de verwachtingen van de jaren '60. Vooral spel, klein aantal zinnen zang.

Graham
Voor Rita en Eddie's zoon zoeken we een jongen van 8-11 jaar oud. De speelleeftijd is 8. Hij heeft een beurs voor de plaatselijke "chique" school waar hij een beetje moeite heeft en geslagen wordt. Hij laat zijn jongere zusje zijn huiswerk maken. Vooral spel en een aantal zinnen solo zang.

De audities staan gepland op 8 februari vanaf 17:00 uur bij Cultuur19, Burchtpoort 5 in Vleuten. Aanmelden of meer informatie opvragen kan door te mailen naar info@starlight-boulevard.nl

Uiterlijke aanmelddatum: 4 februari.

Wat leuk dat je overweegt lid te worden van Starlight!

Als je lid wilt worden kun je je aanmelden voor onze wachtlijst door een mail te sturen naar info@starlight-boulevard.nl. Als je op de wachtlijst staat ontvang je van ons een uitnodiging wanneer wij weer een open repetitie en verenigingsauditie organiseren voor nieuwe leden. Het aantal plekken dat ieder jaar vrijkomt is beperkt. Daardoor kan het zijn dat een open avond vol is en je een volgende keer word uitgenodigd. Stuur ons bij vragen gerust een mailtje.

Veelgestelde vragen

Kan ik een keer komen kijken?

Jazeker! Zoals hierboven benoemd organiseren we wanneer er plekken vrijkomen voor nieuwe leden een sfeerproefavond. Als belangstellende en misschien wel nieuw lid is het belangrijk te weten aan welk nieuw avontuur je begint. Tijdens de open repetities mag je daarom vaak al actief met de leden meedoen. Zo krijg je een goede indruk van het repetitieproces en de groep. Sfeerproevers zijn natuurlijk ook van harte welkom om na afloop gezellig een drankje mee te doen bij het café om de hoek.

Waar repeteren jullie?

Wij repeteren iedere donderdagavond van 19.45 tot 22.30 uur in Cultuur19 Utrecht (Vleuten).

Zijn er ook extra repetities? 

In elk productiejaar zijn er twee repetitieweekenden, waarvan één op een leuke locatie met overnachting en een gezellig avondprogramma. In een concertjaar worden er geen repetitieweekenden georganiseerd, maar kijken het artistiek team en de leden zelf of er extra repetitiedagen nodig zijn. Zo was er voor het Starlight Musical-Event (2023) een dansrepetitie en een staging-dag.

Wie zitten in het artistiek team?

De repetities bij Starlight Boulevard worden verzorgd door professionals. Bij Made in Dagenham zijn dit: muzikaal leider Gerben Kruisselbrink, regisseur Sam Janssen, choreograaf Gerard Baars en regie-assistent Jelle GulmansMaak kennis met het Artistiek Team

Hoe ziet een verenigingsauditie eruit?

De verenigingsaudities worden vóór aanvang van de repetitie gehouden en bestaan in ieder geval uit een stemtest bij de muzikaal leider. Aanvullend kan er ook gevraagd worden om bijvoorbeeld een spelscène voor te bereiden. Aan de hand van een vooraf ingestudeerd lied en/of enkele zangoefeningen wordt het stembereik bepaald. Daarnaast wordt bekeken bij welke stemgroep jouw stem past en of de stemkleur past binnen onze koorklank. Omdat we graag een goede balans houden tussen de verschillende stemgroepen en in de opbouw van de groep, is uiteindelijke deelname dan ook afhankelijk van deze balans. Bij de auditieuitnodiging ontvang je van ons meer informatie over de voorbereiding en het verloop van de avond.

Ik ben meer een danser of acteur, kan ik ook lid worden?

Uiteraard! We kijken naar het totaalplaatje. Dans, spel, ervaring en wie jij bent als persoon horen daar allemaal bij. De muzikaal leider bekijkt bij de stemtest wel of je qua zang mee kan komen met de groep. We werken daarnaast met een professionele choreograaf en regisseur, regie-assistent en ervaren dance-captains zodat ook jullie talenten gezien kunnen worden. Ook wordt er af en toe een workshop georganiseerd voor de leden. Tijdens de workshop wordt er extra aandacht besteed aan het acteren en dansen en alles wat daarmee samenhangt.

Foto van 2 Dansers

Zijn er ook audities voor producties en concerten?

Vaak krijgen we de vraag of we ook audities houden voor nieuwe producties. Voor onze nieuwe musical Made in Dagenham en onze concerten organiseren we alleen interne audities. Alleen mensen die al lid van de vereniging zijn kunnen dus auditeren. De meeste leden blijven dan ook voor meerdere producties lid. De inhoud en vorm van de audities worden bepaald door het artistiek team en kunnen per productie verschillen. Voor de verdeling van het concertrepertoire wordt meestal een voorzing-avond georganiseerd met de muzikaal leider. Een gezellige avond waarin de leden ook aan elkaar kunnen laten horen hoe ze gegroeid zijn.

Wat gebeurt er na een stemtest? 

Na de stemtest krijg je zo snel mogelijk de uitslag van ons te horen. Ben je aangenomen dan kun je direct mee repeteren met de ensemble stukken van Made in Dagenham. De rol-audities vinden na de zomervakantie pas plaats. Wij zorgen uiteraard voor alle bladmuziek en oefenbandjes van Made in Dagenham, het kerstrepertoire en eventuele tussentijdse optredens.

Wat is de contributie? 

De contributie bedraagt €35,- per maand.

Actief zijn in de vereniging

Binnen onze musicalvereniging zijn er genoeg taken die uitgevoerd moeten worden. Denk maar eens aan het maken van kleding, decor, PR, donateursactiviteiten en het verzamelen van rekwisieten en het grimeren van de leden. Heb je interesse voor één (of meer) van die extra taken dan stellen wij je hulp enorm op prijs. Uiteraard is het niet alleen maar hard werken, maar vooral ook heel gezellig. Zo wordt er eens in de twee jaar een Londen reis georganiseerd en bezoeken leden regelmatig samen musicals en borrelen we na de repetities.

Meer informatie?

Heb je na het lezen van al deze informatie nog vragen over lid worden, stemtesten of iets anders? Stuur dan een mailtje naar info@starlight-boulevard.nl of stuur ons een berichtje op een van onze socials.

Hier Repeteren Wij