Starlight Boulevard en Mark van Haasteren hebben bewezen dat de amateurmusicalwereld in Nederland serieus genomen moet worden - Musicalnieuws.nl

2014: The Attic.

The Attic is een unieke musical vol aanstekelijke muziek, aangrijpend spel, en betoverende choreografieën. Starlight Boulevard bracht deze gloednieuwe musical in het voorjaar van 2014 voor het eerst in zijn geheel naar het theater.

 

Iedereen had als kind speelgoed waar hij eerst enorm naar verlangde en mee speelde, maar naarmate de tijd verstreek de interesse in verloor. En wat gebeurde er met dat speelgoed? Dat werd weggestopt, ergens neergezet op een donker plekje en niet meer naar omgekeken. Een schim uit het verleden en later zelfs een vage herinnering aan iets wat refereerde aan gelukkige en onbezorgde tijden.

The Attic is het verhaal van de zolder van Sam. Al het speelgoed is weggestopt, verlaten, in een donker hoekje neergezet om in de eerste plaats zichzelf maar te vermaken en vooral niet van zich te laten horen dat het nog bestaat. Sam is verder gegroeid en kijkt alleen nog van een afstand naar zijn oude speelgoed. Want als hij ermee speelt, zal hij alleen maar geconfronteerd worden met het verleden. En dat is nou net het laatste wat Sam wil.

Maar is die zolder wel een zolder? De zolder staat symbool voor Sams bovenkamer. Een bovenkamer die we allemaal wel hebben. Volgestopt met oude herinneringen, waar we in sommige gevallen absoluut niet aan herinnerd willen worden. Sams geval is een pijnlijke samenloop van toevalligheden die je als oorlogsveteraan liever niet wil meemaken.

Hij laat zijn speelgoed daarom een eigen leven leiden, kijkt daar met afstand naar, om zo de confrontatie met het verleden niet aan te hoeven gaan. Maar soms is het juist beter om wél de confrontatie aan te gaan, wil je de toekomst nog een gezonde kans geven…

The Attic was te zien van 16 t/m 24 mei 2014 in ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht.

Bekijk hier de hele musical in HD