Artistiek team

Musical is zang, spel en dans en om dat in goede banen te leiden zijn een muzikaal leider, regisseur, choreograaf, vormgever en regieassistente nodig. Deze mensen vormen samen het artistieke team van een musicalproductie.

Muzikaal leider
Alan Evans studeerde aan de Royal College of Alan Evans Muzikaal LeiderMusic in Londen, de Manhattan School of 
Music in New York en aan de University of Vermont. Hij startte zijn carrière in New York, waar hij doorbrak als arrangeur. Alan werkte als pianist/componist voor de Viola Farber Dance Company en Merce Cunningham Studio. Hij is ook dirigent en muzikaal leider geweest bij onder andere Hair, Hello Dolly, West Side Story, Pirates of Penzance en Mame.
Ruim 30 jaar geleden vloog Alan van New York naar Schiphol met twee koffers, een synthesizer (toen in opkomst) en een grote passie voor musical. Hij stond aan de wieg van de Nederlandse musical met Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink (Ping Ping) en werkte met Jasperina de Jong (Fien). Ook werkte hij voor Van den Ende in de beginjaren, en was hij dirigent, muzikaal leider, toetsenist en arrangeur in Nederland bij onder andere de musicalproducties Closer Than Ever, Cyrano, Tsjechov, Mata Hari, Zeldzaam, Nonsens, Publiek, Montezuma’s Revenge, Moeder in de Wolken en MADley Amsterdam.
Als opnametechnicus, freelance producer, arrangeur en synthesist/ programmeur werkte Alan mee aan talloze platen, cd’s en radio- en tv-reclames.
Alan is ook muzikaal leider van De Brug Musicaltheater in Amsterdam.

Regisseur
André van Hest studeerde in 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium en volgde regietraining aan de academie voor theater bij Fontys. Hij heeft een veertigtal regies verzorgd voor de MusicAllFactory en verschillende grote zaal projecten. Hij was als regie-assistent betrokken bij de voorstelling RENT in M-lab (2007).
André is een muziektheater-duizendpoot. Hij werkte, naast zijn werk als regisseur, als acteur bij verschillende musicals voor Stage Entertainment (Jesus Christ Superstar, Ciske de Rat). Als dramadocent en regisseur is hij verbonden aan diverse opleidingen, waaronder Factorium Tilburg, geeft hij al een aantal jaar trainingen voor UISS (Uppsala, Zweden) en regisseert hij aan verschillende vakopleidingen. Hij geeft hij privé zangles en auditietrainingen aan jonge professionals.
Als schrijver en vertaler bewerkt hij veel uiteenlopende projecten, zoals Matilda, Young Frankenstein, Ragtime. Hij deed de Nederlandse vertaling en supervisie voor Een leven zonder jou (M-lab). Voor Starlight vertaalt hij Big Fish.

Choreografe
Hester Schrofer heeft zich tijdens en na haar studie aan de Frank Sanders’ Akademie (2001) ontwikkeld als choreografe en theatermaker. Haar specialisme is dans/beweging gekoppeld aan spel. In 2011 heeft ze zich nog meer verdiept via een master ‘Movement Studies’ in London aan de Royal Central School of Speech and Drama. Ze heeft de staging/ choreografie gedaan voor o.a : Mijn leven als Theo Nijland, Misery, het POPconcert van Theater Terra, de dansvoorstelling Colors en de gospelmusical Impact in het M-lab, Spring Returning in Trouw Amsterdam , Macbeth in het Werkteater. In Londen was ze betrokken als movement director/ choreograaf bij Dreaming of Kate (een Kate Bush tribute show), Metamorphosis, The Bacchae, Medea, People are people. Daarnaast heeft ze als bewegingsdocent gewerkt bij Rose Bruford College, East 15 en Royal Central School of Speech and Drama. In 2012 richtte ze samen met Ara Halici de Musicalwerkgroep op in Amsterdam en in 2016 werden ze gevraagd om de artistieke leiding op zich te nemen van de Vooropleiding van de Frank Sanders Akademie. Naast haar freelance werk bij verschillende theaterproducties en diverse theaterscholen is Hester als choreografe en vaste bewegingsdocente verbonden aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.