Welkom bij het Starlight Musical Event

Beste bezoeker,

Wat ontzettend fijn dat we u bij SAME mogen verwelkomen. Vandaag ziet u hier het resultaat van maandenlang hard repeteren en een prachtige samenwerking tussen Starlight Boulevard , René Daalhuisen Catering en Dagcentrum De Werkspecht. Bijzonder aan dit concert is dat het niet alleen draait om de mooie muziek maar dat de staging en choreografie door de eigen leden is gemaakt. Dit talent maakt Starlight Boulevard als vereniging voor mij zo bijzonder. Het samen ontwerpen, bouwen en werken naar een prachtig eindproduct is elke keer weer een feestje! Samen met Nicole Oerlemans is er voor mooie overgangen gezorgd en zijn we tot nieuwe inzichten gekomen. En dan tenslotte de muzikale leiding van Gerben Kruisselbrink, hij brengt ons elke keer weer naar een hoger niveau en daar zijn we heel blij mee en trots op!

Dat we dit jaar een mooie samenwerking kunnen aangaan maakt dit evenement compleet. Ik wens u veel plezier en laat u vooral onderdompelen in de wereld van SAME!

Een fijne voorstelling toegewenst!

Kirsten Lagerweij-Bakker
Voorzitter Starlight Boulevard

Kirsten welkom Z9A3619

SAME(n) wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Het SAME combo bestaat uit:

Gerben Kruisselbrink - Piano / Muzikaal Leider
Michiel Pelgrom - Bas
Patrick Meutstege - Gitaar
Michel Rözer - Drums

Same_repetitie_230216_153

Concertprogramma

Deel 1 

Klik hieronder op "over dit lied" om meer te lezen over deze musical.

Klokken van de Notre Dame | De Klokkenluider van de Notre Dame

Klik hier voor meer info
De Broadway musical gebaseerd op de bekende Disney-film en het boek van Victor Hugo, gaat over Quasimodo; de klokkenluider van de Notre Dame. Hij woont in de Notre Dame en mag van zijn ‘vader’, de strenge geestelijke Frollo, niet naar buiten komen. Op een dag doet hij dat toch, en wordt hij verliefd op Esmeralda. ‘De klokken van de Notre Dame’ is het openingsnummer en vertelt het verhaal van hoe Quasimodo bij Frollo terecht is gekomen. Zijn moeder was een zigeuner en is gestorven toen zij Parijs binnen probeerde te komen. Rechter Frollo probeert ook Quasimodo te vermoorden, maar wordt door de aartsbisschop van de Notre Dame tegengehouden. Hij besluit om het kind, in zijn ogen een monster, als zijn eigen zoon op te voeden en weg te houden van de buitenwereld. Dit nummer wordt gezongen door de hele groep.

Any Way The Wind Blows |Hadestown

Klik hier voor meer info
Deze swingende Broadway musical Hadestown vertelt een versie van de oude Griekse mythe van Orpheus en Eurydice, en verweeft dit met het verhaal over Griekse figuren Hades en Persephone. Orpheus en Eurydice worden verliefd op elkaar tijdens een hongersnood en barre weersomstandigheden. De wanhoop nabij wordt Eurydice door Hades verleid om in Hadestown te werken. Ze ondertekend een contract, maar ontdekt dat het niet is wat ze ervan verwacht had. Orpheus is de enige die Hades kan overtuigen om haar te laten gaan. In Any Way the Wind Blows introduceert Hermes Eurydice en haar schikgodinnen die zingen over de barre omstandigheden waarin zij leven. Dit nummer wordt gezongen door: Fleur, Lieke, Madeleine, en Nienke. Hermes wordt gespeeld door Rik.

Als Wij Niets Doen | Soldaat van Oranje

Klik hier voor meer info
Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. De musical speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Deze oorlog zet de levens van Erik en zijn vrienden, die hiervoor een onbezorgd studentenleven leidden, volledig op zijn kop. Soldaat van Oranje is de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis. In dit nummer komt de grote vraag naar voren wat je als bevolking, alleen en als groep, moet en kan, maar ook durft te doen als er een oorlog uitbreekt. Hoe kwetsbaar is onze vrijheid? Dit nummer wordt gezongen door de hele groep. Erik wordt gespeeld door Rob.

Ex-Wives | SIX

Klik hier voor meer info
De ex-vrouwen van Henry VIII pakken de microfoon en vertellen – eindelijk – hun verhaal. In de internationale hitmusical SIX veranderen de Queens van het vroegere Engeland in een koninklijke meidengroep. Met een soundtrack die Spotify wereldwijd veroverde, bewijzen de zes Queens in een concert van 80 minuten wie van hen het ergste lot trof. Verhalen over liefde, verlies en de meest beruchte ex van het afgelopen millennium komen aan bod in deze Britse musical, geschreven door Tony Award winnaars Toby Marlow en Lucy Moss. “Divorced, Beheaded, Died: Divorced, Beheaded, Survived” is een eeuwenoud kinderrijm dat iedere basisschoolleerling in Engeland nog steeds leert om het lot van elke vrouw van koning Henry VIII te onthouden. In dit nummer vormt het de basis voor het voorstellen van de zes Queens: Catherine of Aragon, Anne Boleyn, Jane Seymour, Anna of Cleves, Catherine Howard en Catherine Parr. SIX komt later dit jaar met de Engelse cast naar Nederland. Dit nummer wordt gezongen door: Charlotte, Esther Beljon, Hanna, Kirsten, Pleun, Rosemarie.

Therapie | tick, tick... BOOM!

Klik hier voor meer info
tick, tick... Boom! is een semi-autobiografische musical over Jonathan, een man van bijna 30 die vindt dat hij nog niets heeft bereikt. Hij wacht op zijn doorbraak als schrijver en componist van belangwekkend muziektheater, maar zijn omgeving heeft andere verwachtingen. De schrijver en componist Johathan Larson heeft later de populaire musical Rent geschreven, die hij zelf door een niet gediagnostiseerde ziekte helaas nooit in première heeft kunnen zien gaan. In het nummer Therapy wil Jonathan graag schrijven aan zijn stuk, maar zijn vriendin Susan wil dat hij langskomt. Dit leidt tot een ruzie waarin ze desalniettemin rekening proberen te houden met elkaars gevoelens. Recentelijk is de musical verfilmd door Netflix. Dit nummer wordt gezongen door: Jelle en Renske. Hanneke speelt de therapeut.

School Lied | Matilda

Klik hier voor meer info
Deze musical door comedian Tim Minchin is gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl, en vertelt het verhaal over het meisje Matilda, die met haar briljante geest geen doorsnee kind is. Haar ouders vinden haar maar lastig en zijn haar liever kwijt dan rijk. Ze sturen haar naar een school die wordt geleid door de tirannieke juf Bulstronk. Gewapend met haar levendige fantasie en knappe kop weet het meisje met behulp van haar juf Engel haar eigen lot te veranderen. In ‘School song’ maakt Matilda kennis met haar nieuwe school en de wrede regels die daar gelden. Ook deze musical is onlangs verfilmd en op Netflix te zien. Dit nummer wordt gezongen door de hele groep.

Groetjes van Mij | Dear Evan Hansen

Klik hier voor meer info
Deze musical vertelt het verhaal van Evan Hansen, een jongen met een sociale fobie die snakt naar het maken van vriendschap. Wanneer een mede-student zelfmoord pleegt en hij de familie troost, vertelt hij dat hij een goede vriend was van hun zoon. Als gevolg daarvan wordt hij opgenomen in de familie, maar zakt hij ook dieper en dieper weg in zijn web van leugens. Moet hij de waarheid vertellen waardoor hij alles zal verliezen? In ‘Groetjes van mij’ fabriceert Evan samen met een vriend verschillende mails die hij en de overleden student zogenaamd naar elkaar toe zouden hebben gestuurd. De verfilming is te zien op Amazon Prime. Dit nummer wordt gezongen door Gijs, Joery, Michiel en Sander.

Ze is Verliefd | De Kleine Zeemeermin

Klik hier voor meer info
Deze Broadway musical is gebaseerd op de bekende Disney-film over zeemeermin Ariël, die verliefd wordt op een mens. Ze wil daarom net als hij een mens worden, maar daarvoor heeft ze benen nodig. De zeeheks kan haar benen geven, maar dan is ze wel voor altijd haar stem kwijt. Is er nog een andere oplossing? ‘Ze is verliefd' wordt gezongen door haar vriend Botje en haar zussen die denken dat Ariël verliefd is geworden.
Dit nummer wordt gezongen door: Charlotte, Esther Bon, Fleur, Judith, Myrthe, Nienke, Noriko, Renske en Rosemarie.

De Laatste Nacht | Miss Saigon

Klik hier voor meer info
Miss Saigon vertelt het indrukwekkende en stoere verhaal over de meeslepende liefde tussen de Amerikaanse soldaat Chris en het Vietnamese meisje Kim in de stad Saigon tijdens de Vietnam oorlog. Wanneer Saigon valt en de Amerikanen halsoverdekop moeten vertrekken worden de twee geliefden op abrupte wijze uit elkaar gehaald. Hij wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl zij achterblijft in een wereld vol chaos en geheimen. Maar daar eindigt niet hun verhaal.. Dit nummer wordt gezongen door: Rosemarie en Wilbert, met dans door Esther Bon en Gijs.

We Don't Talk About Bruno | Encanto

Klik hier voor meer info
Encanto is een Disney animatiefilm die gaat over een familie die in een magisch huis in de bergen van Colombia woont. Elk familielid heeft een unieke gave gekregen, zoals de gave om mensen te genezen of bovenmenselijke kracht. De vijftienjarige Mirabel is de enige die geen gave heeft, maar ze ontdekt dat de magie wordt bedreigd en zij misschien de enige is die het kan redden. In ‘We don’t talk about Bruno’ zingen familieleden over het mysterieuze verdwenen familielid Bruno, die als gave heeft dat hij de toekomst kan voorspellen. Dit nummer wordt gezongen door: Hanna, Hilde, Jan-Willem, Kirsten, Lieke en Mario.

Ver Weg | Come From Away

Klik hier voor meer info
Come From Away vertelt het waargebeurde verhaal over saamhorigheid in onzekere tijden. In deze hartverwarmende musical maken angst en wantrouwen plaats voor hoop, ontroering, humor en liefde. Toen op 11 september 2001, de dag van de aanslagen, het Amerikaanse luchtruim werd gesloten, landden 38 vliegtuigen noodgedwongen in het Canadese stadje Gander. De kleine gemeenschap sloeg meteen de handen ineen om de ruim 7.000 gestrande reizigers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen. Het nummer Ver weg omschrijft de thuiskomst van één van de American Airlines toestellen. De pilote van dit toestel, Beverley Bass, was tevens de eerste vrouwelijke pilote van American Airlines. Na alle spanning, angst en onzekerheid keren de passagiers eindelijk huiswaarts. Dit nummer wordt gezongen door de hele groep. Beverley wordt gespeeld door Marit.

Deel 2

There Will Be Sun | Groundhog Day

Klik hier voor meer info
Nog een musical geschreven door Tim Minchin. Groundhog Day is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1993. Het gaat over de arrogante, cynische weerman Phil Connors. Hij komt in een time-loop terecht, waardoor hij dezelfde dag keer op keer herbeleefd. Op deze dag moet hij verslag doen van het jaarlijkse event 'Groundhog Day', een lokale feestdag waarop met een bosmarmot (een Groundhog) wordt bepaald of het snel lente wordt, iets waar hij zich te goed voor voelt. Om ervoor te zorgen dat hij uit deze loop komt, moet Phil de manier veranderen waarop hij in het leven staat. In ‘There will be sun’ zingen de inwoners van het plaatsje Punxsutawney, waar het festival plaatsvindt, over hun hoop voor een vroege lente en het einde van de winter. Dit nummer wordt gezongen door de hele groep.

Gold | Once

Klik hier voor meer info
De Broadway musical Once, gebaseerd op de gelijknamige indie film, gaat over een Ierse muzikant en een Tsjechische immigrant die worden samengedreven door hun liefde voor muziek. De man had de liefde en de muziek opgegeven, maar het meisje inspireert hem om weer te dromen. In de loop van een turbulente week evolueert een onverwachte vriendschap en samenwerking snel tot een krachtig maar gecompliceerd liefdesverhaal. Gold is het lied dat de man zingt op een Open Mic avond waarvoor het meisje hem heeft opgegeven. Terwijl hij het zingt, realiseert hij zich dat hij het voor het meisje zingt, en niet voor zijn ex-vriendin. Het lied wordt later in de musical nogmaals, acapella, door de band gezongen, als ze hopen dat hun album een succes zal worden. Dit nummer wordt gezongen door: Gijs, Hanneke, Judith, Mario, Martine, Michiel, Pleun, Rob

Marteling | Into the Woods

Klik hier voor meer info
Dit is een musical met muziek en teksten geschreven door Stephen Sondheim. In deze musical lopen verhaallijnen en personages van verschillende bekende sprookjes van de Gebroeders Grimm door elkaar, waaronder die van Roodkapje, Rapunzel, Sjaak en de bonenstaak en Assepoester. Zij vormen samen met nieuwe elementen een verhaal over een bakker en zijn vrouw die een kind wensen, maar onvruchtbaar zijn door een vloek die een heks over hen heeft uitgesproken. In het lied ‘Marteling’ vergelijken de prins van Assepoester en de prins van Rapunzel hun onbereikbare liefdes met elkaar. Dit nummer wordt gezongen door: Esther Beljon en Fleur

Candy Store | Heathers

Klik hier voor meer info
Veronica, een zeventienjarige studente op de Westerberg High School. Zij is gefrustreerd over de sociale hiërarchie tussen de studenten onderling. Nerds en losers worden gepest door de groep populaire, goed uitziende studenten. Als haar beste vriendin slachtoffer wordt van de populaire meidengroep 'de Heathers', beseft dat ze iets moet doen en spreekt ze de Heathers aan. Zij zien de potentie van een vriendschap met Veronica. Ze geven haar een make-over en vanaf dat moment nemen ze haar in vertrouwen. Dan komt Veronica er achter, dat populair zijn ook een keerzijde heeft. In Candy Store schetsen de Heathers een beeld van hoe het leven van Veronica eruit kan zien als ze zich bij hen aansluit. Dit nummer wordt gezongen door: Charlotte, Madeleine, Marit, Martine, Noriko en Pleun

Arm Land | The Lion King

Klik hier voor meer info
Alles in de eindeloze savanne komt luidruchtig tot leven. Tegen een vuurrode ochtendzon verzamelen zich alle dieren uit de wildernis. Een nieuwe dag. Een nieuw leven. Welkom in het rijk van The Lion King! Diep in dit kloppende hart van Afrika ligt het grillige pad naar volwassenheid. Op een stralende dag komt leeuwenwelp Simba ter wereld. Vol trots tonen zijn ouders hem als troonopvolger van koning Mufasa aan het uitgestrekte dierenrijk. Maar aan de ongestoorde jeugd van Simba komt wreed een eind als zijn oom Scar door dodelijk verraad de macht grijpt. Simba vlucht de donkere jungle in waar hij opgevangen wordt door stokstaartje Timon en zwijn Pumba. Zijn vriendin, leeuwin Nala, blijft achter en moet toezien hoe Scar de natuurlijke balans op de savanne verstoord en een hongersnood ontketend. Daar zingt Nala over in dit nummer dat gezongen wordt door de hele groep. Nala wordt gespeeld door Nienke en de aap Rafiki door Judith.

Finally To Know | Death Takes A Holiday

Klik hier voor meer info
Deze musical van de maker van Grand Hotel (die we in 2016 speelden) gaat over De Dood, die erg eenzaam is. Hij vermomt zichzelf als een knappe jonge prins om te proberen te begrijpen waarom het leven zo waardevol is en De Dood zo wordt gevreesd. Hij wordt verliefd op een vrouw die al verloofd is met een man genaamd Corrado maar verliefd is op een ander, terwijl een andere vrouw weer stiekem verliefd is op Corrado, en vrouw nummer 3... Zodoende leert De Dood over liefde en opoffering. Is liefde inderdaad sterker dan de dood? Dit nummer wordt gezongen door: Hanneke, Hilde en Noriko.

Up The Ladder To The Roof | Everyday Rapture

Klik hier voor meer info
Deze musical vertelt het semi-autobiografische verhaal over Sherie Rene Scott, een meisje uit Kansas die nu een grote ster is in de Verenigde Staten. In de musical wordt verteld hoe zij het heeft gemaakt in New York en op Broadway. Hierbij wordt een glimp opgevangen van haar religieuze opvoeding, zijn muziekfragmenten te zien van haar ervaringen op YouTube en zie je een compleet portret van een niet zo gewone blonde Broadway ster. Het nummer Up the ladder to the roof wordt aan het einde van de musical gezongen en is een bewerking van het liedje van The Supremes. Dit nummer wordt gezongen door: Charlotte, Esther Bon en Myrthe.

Some Kinda Time | Dogfight

Klik hier voor meer info
Het nummer 'Some Kinda Time' uit de musical Dogfight draait om een groep jonge mariniers die aan de vooravond van hun vertrek naar Vietnam de vrijheid viert met een wreed uitgaansspel genaamd De Dogfight. Het spel houdt in dat iedereen geld inzet, en degene die het lelijkste meisje weet mee te nemen naar het feest, de pot wint. Eén van die jonge mannen, Eddie Birdlace neemt de idealistische serveerster Rose Fenny mee naar het feest. Op het feest komt zij echter achter zijn ware bedoelingen en verlaat ze hem. Eddie voelt zich hier zo schuldig over dat hij haar toch weer opzoekt die avond en samen proberen ze er toch nog wat van te maken. Dit nummer wordt gezongen door: Gijs, Jan-Willem, Jelle, Joery, Mario, Michiel, Rik, Rob, Sander en Wilbert

Big Spender | Sweet Charity

Klik hier voor meer info
De musical vertelt het verhaal over nachtclubdanseres Charity Hope Valentine. Zij is altijd op zoek naar de ware, hopend op een beter leven en smachtend naar iemand die echt van haar houdt. Na een korte relatie met een wereldberoemde Italiaanse filmster, ontmoet ze een accountant, en de vonk springt over. Heeft ze hiermee de ware gevonden? Big Spender is een lied waarmee Charity samen met de andere danseressen in de nachtclub optreedt. Inmiddels zijn al meerdere covers van het lied uitgebracht, waaronder van Chaka Khan en Bette Midler. De film uit 1969 is een ware klassieker. Dit nummer wordt gezongen door: Esther Beljon, Hanneke, Hanna, Hilde, Kirsten, Lieke, Marit, Madeleine, Pleun . Dansers: Charlotte, Esther Bon, Fleur, Judith,  Myrthe, Nienke, Noriko, Renske, Rosemarie.

Footloose (Finale) | Footloose

Klik hier voor meer info
Footloose gaat over een jongen, Ren, die samen met zijn moeder vanuit de grote stad naar een klein dorpje vertrekt, waar de dominee de macht heeft. Tot grote frustratie van Ren mag er in dit stadje geen moderne muziek worden gedraaid en is dansen uit den boze! Ren gaat samen met een paar anderen de strijd aan met de dominee en probeert hem ervan te overtuigen de jongeren te laten dansen. Footloose (Finale) is het eindnummer van de musical, waarin een groot dansfeest wordt gehouden. De Broadway musical is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker uit 1984. Dit nummer wordt gezongen door de hele groep.

De samenwerking

René Daalhuisen Catering is al jaren de vertrouwde partner bij scholen, bedrijven en particulieren. Heb je een evenement, waarbij beleving en uitstraling goed verzorgd moet worden, dan is Rene Daalhuisen Catering en Events jouw partner.

Per 1 oktober is Rene Daalhuisen Catering een samenwerkings verband aangegaan met Abrona en het Amadeus Lyceum te Vleuterweide. Abrona is een organisatie, gespecialiseerd in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Mensen van Abrona werken in de catering bij het Amadeus Lyceum. Bekroond tot gezonde schoolkantine 2018/2019 in samenwerking met Rene Daalhuisen Catering.

333370202_3517578618563207_5235220075605042035_n
Logo Reinaerde

Wij zijn De Werkspecht een dagbesteding van stichting Reinaerde een super leuke locatie in Maarssenbroek voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Wij hebben 7 groepen van verschillende cliënten met uiteenlopende zorgvragen, waardoor wij ook verschillende activiteiten aanbieden. We staan midden in een woonwijk en zoeken op allerlei manieren verbinding met organisaties en medebewoners uit de omgeving. We gaan veel samenwerkingen aan via onze wasserij, inpakservice en andere groepen. We hebben ook een Bakkerij waarmee we o.a. broden en taarten op bestelling bakken. Alles zelfgemaakt. Woon je toevallig in Maarssen of Utrecht? Kom daarvoor dan zeker eens langs! Met onze Kre-actief groep hebben we speciaal voor deze musicaldag allemaal toffe dingen gemaakt om aan jullie te verkopen. We hopen jullie daarom even langs onze kramen te zien. We maken graag een praatje met jullie en maken je hopelijk blij met een van onze kreaties!

333370202_3517578618563207_5235220075605042035_n

Starlight Boulevard

Voor wie dit de eerste Starlight voorstelling is, wat leuk dat je er bent! We hopen dat je geniet van onze voorstelling en we je in 2024 wederom mogen verwelkomen bij onze nieuwe productie Made in Dagenham. Starlight Boulevard maakt al sinds 1995 musicals in Utrecht met een enthousiaste en talentvolle groep van zo'n 30 leden. Aan alles wat we doen proberen we een beetje 'Starlight' toe te voegen en te gaan voor musicals met inhoud en een maatschappelijk interessant thema. Dat beetje 'Starlight' verschilt iedere keer, denk aan de wereld première in 2014 van The Attic, de gender wissel in Blood Brothers in 2012 of het spelen in een oude loods bij Grand Hotel (2016). In 2022 speelden we de bijzondere Annie M.G. Schmidt musical 'Foxtrot' in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht. Wat hebben we ervan genoten om na zo'n lange tijd weer met elkaar in het theater te staan. Hieronder kan je nog even nagenieten met de prachtige foto's van Fototeam K en M.

 

Made in Dagenham

 

foxtrot_comp