Dagenham poster
Info visual voor Made in Dagenham de musical. 30 mei t/m 2 juni. Fulcotheater IJsselstein.

Foto's door Fototeam K en M

AZ9A0453
AZ9A0378
AZ9A0196
1N0A2355
1N0A2802
AZ9A0208
AZ9A0258
AZ9A0260
AZ9A0323
AZ9A0338
AZ9A0340
AZ9A0341
1N0A2989
1N0A3080
AZ9A0014
AZ9A0162
AZ9A0171
AZ9A0187
AZ9A0213
1N0A2803
1N0A2903
1N0A2914
1N0A2927
1N0A2981
1N0A2679
1N0A2690
1N0A2693
1N0A2696
1N0A2723
1N0A2533
1N0A2602
1N0A2635
1N0A2665
1N0A2519
1N0A2443
1N0A2465
1N0A2387
1N0A2398
1N0A2282
1N0A2313
1N0A2165
1N0A2250
1N0A2263
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Het verhaal

Beleef het inspirerende verhaal van een groep dappere vrouwen die in de jaren '60 streed om loongelijkheid.

Het is 1968 wanneer 850 vrouwelijke arbeiders in de Ford-fabriek in het Engelse Dagenham het werk neerleggen uit protest tegen de ongelijke lonen van mannen en vrouwen. Met humor, goed verstand en moed nemen de vrouwen het op tegen de directie, hun echtgenoten en uiteindelijk de overheid.

Na de succesvolle musicals Big Fish en Foxtrot, brengt Starlight Boulevard de Nederlandse première van Made in Dagenham. Deze eigentijdse, frisse West End musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal en de gelijknamige film, belicht de aanhoudende strijd tegen genderongelijkheid.

"Ik ben blij om te zien dat een musical die het thema ongelijkheid bespreekt, dit niet alleen tot het verhaal op het podium beperkt. Op alle vlakken, van kwaliteit tot passie en overtuiging, kijk ik ernaar uit om deze musical in volle glorie te zien. "

Media

Creatief Team

Gerben de Muzikaal Leider

Gerben Kruisselbrink
Muzikaal leider

Gerben studeerde Muziekwetenschappen en Schoolmuziek en schoolde zich daarnaast in koor- en orkestdirectie én solo- en koorzang. Zijn kennis en ervaring zet hij in als muzikaal leider van meerdere muziektheater- en vocalgroepen. Naast Starlight Boulevard zijn dat o.a. The New Voices en het Steengroeve Theater. Met deze groepen heeft hij inmiddels meer dan 50 producties uitgevoerd, waaronder West Side Story, Sweeney Todd, The Wall, Anatevka, Evita, Jesus Christ Superstar en Urinetown.

Voor het Steengroeve Theater organiseert en bedenkt hij, samen met een regisseur, ieder jaar een grote productie; hij arrangeert, repeteert en dirigeert een openluchtvoorstelling waar honderden mensen aan meewerken en duizenden mensen naar komen kijken.

Naast muzikaal leider is Gerben muzikant. Hij speelt in diverse bands en combo’s als sessie-muzikant, of hij wordt gevraagd voor langere projecten zoals The Armed Man en Queen-Symphony.

Sam Janssen profielfoto

Sam Janssen
Regisseur

Sam is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Engelse letterkunde) en in 2012 als theatermaker aan ArtEZ. Ze is actief als regisseur en theaterdocent. Daarnaast schrijft ze (muziek)theater en (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd. Sam heeft ruime ervaring met het regisseren van theatergroepen en is derhalve zeer bedreven in het coachen van acteurs.

Choreograaf Gerard Baars profielfoto

Gerard Baars
Choreograaf

Gerard, choreograaf en docent dans, heeft na zijn studie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten lessen gevolgd in New York, Madrid en Londen. Hij is gaan werken met amateurs en aan diverse voor- en vakopleidingen voor dans, musical- en muziektheater zoals Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Zijn leerlingen en studenten werden aangenomen voor opleidingen in binnen- en buitenland en waren te zien in o.a. Spring Awakening, Joseph, Mamma Mia, Billy Elliot, Soldaat van Oranje, Jungle Book en The Sound of Music.

Jelle Profielfoto

Jelle Gulmans
Regie-Assistent

Als oud-lid kent Jelle Starlight Boulevard als geen ander. Hij heeft meegespeeld in Blood Brothers en The Attic. Hij was bestuurslid, lid van diverse commissies en productieleider van The Attic. Hij kent de vereniging ontzettend goed en is daarmee een hele fijne aanvulling op het artistieke team.

In 2016 heeft hij de MusicAllFactory afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij zich ontwikkeld op het gebied van zang, liedinterpretatie en dans. Daarnaast speelde Jelle in de musical Lelies (2018) en Showstoppers in Concert (2021) en The Musical of the Night (2023), allen producties van NDM Theaterproducties. Sinds 2022 is Jelle ook lid van theaterkoor Phoenix Vocals, waar hij onder leiding van Richard Fitzhugh in avondvullende theaterconcert en zingt. Een week na onze voorstelling is Jelle te zien als Joe Josephson in de musical Merrily We Roll Along van Greg en Baud productions.

Verder is Jelle frontzanger van de band Sir Juke en zingt hij in diverse gelegenheidsbands. De rol van regie-assistent is voor Jelle niet nieuw, dit is de vierde Starlight Boulevard productie waar hij deze rol vervult: in 2018 deed hij hetzelfde bij Big Fish, in 2020 bij Pippin en in 2022 bij Foxtrot.

Profielfoto Renske

Renske Kroondijk
Vocal-Assistent

Ook Renske is een oud-lid van Starlight en ook zij heeft, net als Jelle, de MusicAllFactory afgerond. Na haar afstuderen in 2022 werd ze vrij snel gecast in Mozarts Zauberflöte - The Next Generation, een coproductie van de Theateralliantie en Opera2Day in regie van Theu Boermans. Hiermee heeft ze in 2023 acht maanden langs alle grote theaters in het land getourd.

Omdat ze heilig gelooft dat je als zanger nooit uitgeleerd bent en omdat je stem zich altijd blijft ontwikkelen, volgt Renske nog steeds regelmatig lessen aan het conservatorium. Haar ervaringen uit deze lessen en uit haar werkzaamheden als professioneel koorzangeres deelt ze graag met de leden van Starlight!

Daarnaast blijft ze het zelf ook heerlijk vinden om in musicals te spelen. Samen met Jelle is Renske dan ook dit seizoen te zien in Merrily We Roll Along van Greg en Baud productions.

Rolverdeling

De O'grady kids

Elias
Graham O' Grady

Lilian 
Sharon O' Grady (29 mei (Try-out), 31 mei & 2 juni)

Emma
Sharon O' Grady (30 mei & 1 juni)

De politici

Sander Spruijt*
Harold Wilson

Esther Beljon*
Barbara Castle

*Deze personen spelen ook werknemers van Ford in het ensemble

De vrouwen van Ford

Dorien Lijnzaad
Rita O' Grady

Charlotte Steenbrink
Sandra Beaumont

Kirsten Lagerweij-Bakker
Beryl

Sanne Reumer
Clare

Hilde Kauffman
Sas

Judith Woertman*
Connie Riley

Marit Versteegen*
Mrs. Buckton

Madeleine van der Bruggen*
Lisa Hopkins
/ Cortinameisje

Hanna van Veeren
Fabriekswerker Ruth
/ Cortinameisje

Noriko Vollenbronck
Fabriekswerker Ellie
/ Cortinameisje

Noor Weelink
Fabriekswerker Lucy
/ Clubzangeres / Cortinameisje

Hanneke Meijer
Fabriekswerker Jill / M.C

Pleun Stappers
Fabriekswerker Peggy

Myrthe Mijsters
Fabriekswerker Holly

Martine Schuit-van Riessen
Fabriekswerker Lizzy

Fleur Bongaerts
Fabriekswerker Joan

Rosemarie Janssen
Fabriekswerker Mary

Jessica van den Toorn
Fabriekswerker Tammy

Esther Bon
Fabriekswerker Rachel
/ Cortinameisje

*Deze personen spelen ook werknemers van Ford in het ensemble

De mannen van Ford

Rik Hendrickx
Eddie O' Grady

Rob de Groot*
Monty

Michiel Min
Tooley / Sid

Wilbert Schuurman Hess
Ron Macer / Barry
/ Ambtenaar 2

Gijs Leenders*
Jeremy Hopkins

Joery Elfvering*
Gregory Hubble
/ Cortina man / Stan

Onno Ghijsen Cohen*
Chubby / Ambtenaar 1

Jan-Willem Postema

Bill / Chauffeur / Fabriekswerker Frank

Demi Reijnst
Fabriekswerker Hank

*Deze personen spelen ook werknemers van Ford in het ensemble

Het Dagenham Orkest

 Gerben Kruisselbrink
Toetsen 1
Daan Achterberg
Toetsen 2 
Marieke Berkvens
Toetsen 3
Roos Smink
Fluit
Tom van Noord
Saxofoon
Hugo Veldman
Klarinet / Saxofoon
Johan Wienen
Trompet
Patrick Meutstege
Gitaar 1
Vincent Bal
Gitaar 2
Michiel Pelgrom
Basgitaar
Martijn Soeterbroek
Drums
André Neto
Slagwerk
Het orkest groepsfoto

Universiteit Utrecht | Maatschappelijke partner Made in Dagenham

"Om de economische veerkracht van vrouwen te vergroten, moeten we het systeem veranderen, niet de vrouwen zelf."

Made in Dagenham neemt ons mee terug naar de moedige strijd van vrouwen voor gelijke beloning in een tijd waarin het legaal was hen minder te betalen dan mannen. Hoewel we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt, toont de realiteit anno 2024 aan dat er nog steeds een loonkloof bestaat. Gecorrigeerd voor factoren als leeftijd, ervaring en functieniveau, verdienen vrouwen nog steeds zo'n 2% minder bij de overheid en 7% in het bedrijfsleven.

Blijf op de hoogte

MADE mogelijk gemaakt door

De aankleding van Made In Dagenham wordt mede mogelijk gemaakt door Feestkleding365.nl. Neem een kijkje op hun website voor onder andere originele carnavalskleding!

"VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’."