Made in Dagenham poster visual

Do 30 mei 2024 20:00

Fulcotheater IJsselstein

Vr 31 mei 2024 20:00

Fulcotheater IJsselstein | Voorstelling met Tolk NGT

*Vermeld je naam, adresgegevens en het aantal kaarten dat je wilt hebben. Het theater reserveert dan plaatsen voor je met goed zicht op de tolken NGT.

Za 1 juni 2024 20:00

Fulcotheater IJsselstein

Zo 2 juni 2024 14:00

Fulcotheater IJsselstein

Het verhaal

Beleef het inspirerende verhaal van een groep dappere vrouwen die in de jaren '60 streed om loongelijkheid.

Het is 1968 wanneer 850 vrouwelijke arbeiders in de Ford-fabriek in het Engelse Dagenham het werk neerleggen uit protest tegen de ongelijke lonen van mannen en vrouwen. Met humor, goed verstand en moed nemen de vrouwen het op tegen de directie, hun echtgenoten en uiteindelijk de overheid.

Na de succesvolle musicals Big Fish en Foxtrot, brengt Starlight Boulevard de Nederlandse première van Made in Dagenham. Deze eigentijdse, frisse West End musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal en de gelijknamige film, belicht de aanhoudende strijd tegen genderongelijkheid.

Video fragment 'Het spijt me, ik hou van je'

Maak kennis met Rita en haar trouwe, doch wat onnozele man Eddie O'Grady in dit fragment uit 'Het spijt me, ik hou van je' (I'm sorry, I love you), gefilmd tijdens het eerste repetitieweekend in november.

RepWeekend1MadeInDagenham_11 november 2023_34

Blijf op de hoogte

Creatief Team

Gerben Kruisselbrink
Muzikaal leider
Gerben de Muzikaal Leider

Gerben Kruisselbrink studeerde Muziekwetenschappen en Schoolmuziek en schoolde zich daarnaast in koor- en orkestdirectie én solo- en koorzang. Zijn kennis en ervaring zet hij in als muzikaal leider van meerdere muziektheater- en vocalgroepen. Naast Starlight Boulevard zijn dat o.a. The New Voices en het Steengroeve Theater. Met deze groepen heeft hij inmiddels meer dan 50 producties uitgevoerd, waaronder West Side Story, Sweeney Todd, The Wall, Anatevka, Evita, Jesus Christ Superstar  en Urinetown.

Voor het Steengroeve Theater organiseert en bedenkt hij, samen met een regisseur, ieder jaar een grote productie; hij arrangeert, repeteert en dirigeert een openluchtvoorstelling waar honderden mensen aan meewerken en duizenden mensen naar komen kijken.

Naast muzikaal leider is Gerben muzikant. Hij speelt in diverse bands en combo’s als sessie-muzikant, of hij wordt gevraagd voor langere projecten zoals The Armed Man en Queen-Symphony.

Sam Janssen
Regisseur

Sam Janssen is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Engelse letterkunde) en in 2012 als theatermaker aan ArtEZ. Ze is actief als regisseur en theaterdocent. Daarnaast schrijft ze (muziek)theater en (korte) verhalen, welke in verschillende bundels zijn gepubliceerd. Sam heeft ruime ervaring met het regisseren van theatergroepen en is derhalve zeer bedreven in het coachen van acteurs.

Gerard Baars
Choreograaf

Choreograaf en docent dans Gerard Baars heeft na zijn studie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten lessen gevolgd in New York, Madrid en Londen. Hij is gaan werken met amateurs en aan diverse voor- en vakopleidingen voor dans, musical- en muziektheater zoals Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Zijn leerlingen en studenten werden aangenomen voor opleidingen in binnen- en buitenland en waren te zien in o.a. Spring Awakening, Joseph, Mamma Mia, Billy Elliot, Soldaat van Oranje, Jungle Book en The Sound of Music.

Jelle Gulmans
Regie-assistent
Jelle Profielfoto

Als oud-lid kent Jelle Starlight Boulevard als geen ander. Hij heeft meegespeeld in Blood Brothers en The Attic. Hij was bestuurslid, lid van diverse commissies en productieleider van The Attic. Hij kent de vereniging ontzettend goed en is daarmee een hele fijne aanvulling op het artistieke team.

In 2016 heeft hij de MusicAllFactory afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij zich ontwikkeld op het gebied van zang, liedinterpretatie en dans. Daarnaast speelde Jelle in de musical Lelies (2018) en Showstoppers in Concert (2021) en The Musical of the Night (2023), allen producties van NDM Theaterproducties. Sinds 2022 is Jelle ook lid van theaterkoor Phoenix Vocals, waar hij onder leiding van Richard Fitzhugh in avondvullende theaterconcert en zingt.

Verder is Jelle frontzanger van de band Sir Juke en zingt hij in diverse gelegenheidsbands. De rol van regieassistent is voor Jelle niet nieuw, dit is de derde Starlight Boulevard productie waar hij deze rol heeft vervuld: in 2018 deed hij hetzelfde bij Big Fish, in 2020 bij Pippin en in 2022 bij Foxtrot.

Rolverdeling

De O'grady kids

maken we binnenkort bekend
Graham O' Grady

maken we binnenkort bekend
Sharon O' Grady

De politici

Sander Spruijt*
Harold Wilson

Esther Beljon*
Barbara Castle

*Deze personen spelen ook werknemers van Ford in het ensemble

De vrouwen van Ford

Dorien Lijnzaad
Rita O' Grady

Charlotte Steenbrink
Sandra Beaumont

Kirsten Lagerweij-Bakker
Beryl

Sanne Reumer
Clare

Hilde Kauffman
Sas

Judith Woertman*
Connie Riley

Marit Versteegen*
Mrs. Buckton

Madeleine van der Bruggen*
Lisa Hopkins
/ Cortinameisje

Hanna van Veeren
Fabriekswerker Ruth
/ Cortinameisje

Noriko Vollenbronck
Fabriekswerker Ellie
/ Cortinameisje

Noor Weelink
Fabriekswerker Lucy
/ Clubzangeres / Cortinameisje

Hanneke Meijer
Fabriekswerker Jill / M.C

Pleun Stappers
Fabriekswerker Peggy

Myrthe Mijsters
Fabriekswerker Holly

Martine Schuit-van Riessen
Fabriekswerker Lizzy

Fleur Bongaerts
Fabriekswerker Joan

Rosemarie Janssen
Fabriekswerker Mary

Jessica van den Toorn
Fabriekswerker Tammy

Esther Bon
Fabriekswerker Rachel
/ Cortinameisje

*Deze personen spelen ook werknemers van Ford in het ensemble

De mannen van Ford

Rick Hendrickx
Eddie O' Grady

Rob de Groot*
Monty

Michiel Min
Tooley / Sid

Wilbert Schuurman Hess
Ron Macer / Barry
/ Ambtenaar 2

Gijs Leenders*
Jeremy Hopkins

Joery Elfvering*
Gregory Hubble
/ Cortina man / Stan

Onno Ghijsen Cohen*
Chubby / Ambtenaar 1

Jan-Willem Postema
Bill

Demi
Fabriekswerker

*Deze personen spelen ook werknemers van Ford in het ensemble

decor bouwers
Foto repetitieweekend
Foto repetitieweekend
Foto repetitieweekend
Foto repetitieweekend
Foto repetitieweekend
Repetitieweekend foto
Foto repetitieweekend
Foto repetitieweekend
Foto repetitieweekend
Fotoshoot behind the scenes foto
Fotoshoot behind the scenes foto
Groepsfoto kick-off
13
10
9
16
12
11
8
14
7
6
5
btsfotoshoot
3
4
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Made in Utrecht

Wat leuk dat je komt kijken naar Made in Dagenham! Wij zijn Starlight Boulevard, een Utrechtse musicalvereniging opgericht in 1995. Onze missie is om bijzondere musicals met een mooi verhaal, prachtige muziek en maatschappelijke thema's naar een breed publiek te brengen. Ook naar mensen die niet altijd naar een musical kunnen. Met originele vertalingen zoals die van Made in Dagenham, door Jeroen Phaff in opdracht van Grand Circle, willen wij het Nederlandse amateurmusical-aanbod verrijken en diverser maken.

"Met het getoonde niveau doen zij zeker niet onder aan een professionele uitvoering. "

MADE mogelijk gemaakt door

De aankleding van Made In Dagenham wordt mede mogelijk gemaakt door Feestkleding365.nl. Neem een kijkje op hun website voor onder andere originele carnavalskleding!

"VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’."