wide

Pippin geannuleerd

Helaas kon de première van Pippin niet doorgaan door de eerste lockdown. Twee weken voor de première kwam er abrupt een einde aan deze reis. Gelukkig hebben we wel een mooi repetitiejaar gehad waarin we veel hebben kunnen genieten van deze prachtige musical.

In deze voorstelling worden de rollen van Katharina en Theo gedubbeld. Marit en Bent spelen op donderdag 26 en zaterdag 28 maart. Lieke en Lars op vrijdag 27 en zondagmiddag 29 maart.

Pippin, onze jubileumshow!

Bloedstollend… Bliksemsnel… Briljant… maar vooral Bijzonder...  Dat moet het leven zijn. Onder leiding van een extravagante groep theater­spelers gaat Koningszoon Pippin druk op zoek naar zichzelf en de ware zin van het leven. Maar die zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot. De band met zijn vader is nogal moeizaam, zijn stiefbroer Lodewijk is veel stoerder dan hij, en zijn stiefmoeder ziet hem liever verdwijnen. Pippin vlucht in oorlog voeren, in affaires, in bevlogen leiderschap en andere Grootse zaken van het leven, om uiteindelijk te schitteren in een zinderende finale… Als het de spelers tenminste lukt hem zover te krijgen.

Deze onvergetelijke Broadway musical van Stephen Schwartz (Wicked, Pocahontas, Prince of Egypt) is overladen met prijzen en was in Nederland nog niet vaak te zien. Starlight Boulevard brengt aan de start van haar 25e jubileum deze bijzondere show nu op geheel eigen wijze en neemt u mee op een magische reis.

 

BESTEL KAARTEN

ARTISTIEK TEAM

ANDRÉ VAN HEST REGISSEUR

Andre

André van Hest studeerde in 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium en volgde regietraining aan de academie voor theater bij Fontys. Hij heeft een veertigtal regies verzorgd voor de MusicAllFactory en verschillende grote zaal projecten. Hij was als regie-assistent betrokken bij de voorstelling RENT in M-lab (2007). Bij Starlight Boulevard regisseerde hij de musical Big Fish (2018).

André is een muziektheater-duizendpoot. Hij werkte, naast zijn werk als regisseur, als acteur bij verschillende musicals voor Stage Entertainment (Jesus Christ SuperstarCiske de Rat). Als dramadocent en regisseur is hij verbonden aan diverse opleidingen, waaronder Factorium Tilburg, geeft hij al een aantal jaar trainingen voor UISS (Uppsala, Zweden) en regisseert hij aan verschillende vakopleidingen. Hij geeft hij privé zangles en auditietrainingen aan jonge professionals.

Als schrijver en vertaler bewerkt hij veel uiteenlopende projecten, zoals MatildaYoung FrankensteinRagtime. Hij deed de Nederlandse vertaling en supervisie voor Een leven zonder jou (M-lab). Voor Starlight vertaalde hij Big Fish.

Gerben Kruisselbrink is een muzikale duizendpoot. Hij studeerde Muziekwetenschappen en Schoolmuziek en schoolde zich daarnaast in koor- en orkestdirectie én solo- en koorzang. Zijn kennis en ervaring zet hij in als muzikaal leider van meerdere muziektheater- en vocalgroepen. Naast Starlight Boulevard zijn dat o.a. The New Voices en het Steengroeve Theater. Met deze groepen heeft hij inmiddels meer dan 50 producties uitgevoerd, waaronder West Side StorySweeney ToddThe WallAnatevkaEvitaJesus Christ Superstar en Urinetown. Voor het Steengroeve Theater organiseert en bedenkt hij, samen met een regisseur, ieder jaar een grote productie; hij arrangeert, repeteert en dirigeert een openluchtvoorstelling waar honderden mensen aan meewerken en duizenden mensen naar komen kijken.

Naast muzikaal leider is Gerben muzikant. Hij speelt in diverse bands en combo’s als sessie-muzikant, of hij wordt gevraagd voor langere projecten zoals The Armed Man en Queen-Symphony.

Gerben Kruisselbrink Muzikaal Leider

Gerben de Muzikaal Leider

Liesanne van Dongen Choreograaf

Liesanne

Liesanne van Dongen heeft de vooropleiding en de HBO opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg afgerond. Tijdens haar opleiding heeft ze meerdere voorstellingen gespeeld. Zo was zij Guda Vogels in de De Jodenverraadsters onder regie van Caroline Frerichs en speelde zij Fester in The Addams Family onder regie van Joep Onderdelinden. In deze laatste voorstelling was zij tevens Dance captain. Verder volgde Liesanne een musicalopleiding bij London Studio Centre in London en zanglessen en een masterclass zangtechniek bij Edward Hoepelman(A way of Singing).

Naast haar opleiding zong ze als mezzo sopraan in het musicalkoor Say No More onder leiding van Jack Breikers. Ze heeft haar opleiding afgerond met haar eigen voorstelling Gewoon Gewoon en hiermee trad ze ook op bij het Theaterfestival in Den Bosch. In haar jeugdjaren danste Liesanne Ierse Dans op Europees en Wereldniveau. Daarnaast heeft ze veel gezongen als coverband zangeres, jazz zangeres en singer-songwriter.

Haar enthousiasme voor het musicalvak werd na haar opleiding direct onderstreept met haar rol in de musical My Fair Lady. Daarin was zij swing on stage en Understudy van de rol Miss Eynsford Hill. Afgelopen jaar was Liesanne te zien als swing on stage bij de musical Evita. Hierna startte zij als assistent regie en choreografie bij de musical Company. Dit jaar is ze naast choreograaf bij Pippin ook te zien als zangeres en danseres in
Theaterconcert Heartbeat van The Magic of Jeans die door heel Nederland tourt.

Als oud-lid kent Jelle Starlight Boulevard als geen ander. Hij heeft meegespeeld in Blood Brothers en The Attic. Verder was hij bij Starlight Boulevard bestuurslid, lid van diverse commissies en productieleider van The Attic. Hij kent de vereniging dus goed en is daarmee een fijne aanvulling op het artistieke team.

Jelle heeft in 2016 de MusicAllFactory afgerond. Daar leerde hij André van Hest kennen als speldocent en regisseur. Onder leiding van André speelde Jelle in diverse producties. Op de MusicAllFactory heeft Jelle zich ontwikkeld op het gebied van zang, liedinterpretatie en dans. Daarnaast speelde Jelle in 2018 in Lelies, een productie van Niels de Mossenau. Verder zingt Jelle in de band Sir Juke en bij gelegenheidsbands.

Dit is de tweede keer dat Jelle als regieassistent bij Starlight Boulevard actief is: in 2018 was hij ook bij Big Fish als regieassistent betrokken.

Jelle Gulmans Regie Assistent

regie assistent: Jelle

ORKEST

André Hoekstra - drums
Roos Smink - fluit en piccolo
Hedwich Kuipers - hobo
Patrick Meutstege - gitaar
Michiel Pelgrom - basgitaar
Louis Braam - toetsenist

Emiel Heeren - percussie
Menno Roymans - trombone
Tommaso Pavolini - viool
Jos Butter - trompet
Wendy Schaap - klarinet

CAST

In deze voorstelling worden de rollen van Katharina en Theo gedubbeld. Marit en Bent spelen op donderdag 26 en zaterdag 28 maart. Lieke en Lars op vrijdag 27 en zondagmiddag 29 maart.

  • Rick
    Rick Verhulst
    Pippin
  • Lieke
    Lieke van der Veen
    Katharina/Ensemble
  • Marit
    Marit Versteegen
    Katharina/Ensemble
  • Jessica
    Jessica van den Toorn
    Eerste Speler
  • Rosemarie
    Rosemarie Janssen
    Eerste Speler
  • Nienke
    Nienke Grobecker
    Eerste Speler
  • Wilbert
    Wilbert Schuurman Hess
    Eerste Speler
  • Sander
    Sander Spruijt
    Eerste Speler
  • Michiel
    Michiel Min
    Koning Karel
  • Charlotte
    Charlotte Steenbrink
    Fastrada
  • Annemarie
    Annemarie Pijnenburg
    Berthe
  • Scott
    Scott Breems
    Lodewijk
  • Bten
    Bent Bruggink
    Theo
  • Lars
    Lars Koop
    Theo
  • Esther Bohn
    Esther Bon
    Eerste Danser/Ensemble
  • Gijs
    Gijs Leenders
    Eerste Danser/Ensemble
  • Pleun
    Pleun Stappers
    Ensemble
  • Hilde
    Hilde Kauffman
    Ensemble
  • Judith
    Judith Woertman
    Ensemble
  • Hanneke
    Hanneke Meijer
    Afgehakt Hoofd/Ensemble
  • Madeleine
    Madeleine van der Bruggen
    Ensemble
  • Mario
    Mario van der Kroef
    Ensemble
  • Martine
    Martine Schuit-van Riessen
    Ensemble
  • Esther Beljon
    Esther Beljon
    Ensemble
  • Renske
    Renske Kroondijk
    Fakkeldrager
  • Rob
    Rob de Groot
    Ensemble
  • Fleur
    Fleur Bongaerts
    Ensemble
  • Jan-Willem
    Jan-Willem Postema
    Ensemble

TECHNIEK

Geluid - Theo Janssen i.s.m. Frontline Audio & Vision
Lichtontwerp en uitvoering - Kees van Mameren

Cast Pippin

PIPPIN WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Foto's voorgaande producties

Al jaren is Fototeam K en M de vaste fotograaf van Starlight. Kees van der Meer schiet de mooiste plaatjes van onze voorstellingen! Zo kunnen we zelf nagenieten van onze shows en ze gebruiken voor promotie, zoals hier op onze site. Kijk en geniet mee!

Ga je binnenkort trouwen en zoek je een betrouwbare, professionele fotograaf? Iemand die je bedrijfsevent vast kan leggen op foto. Of zou je graag een keer een leuke foto van je gezin laten maken? Voor dat en meer kan je bij Fototeam K en M in Nieuwegein terecht. www.fototeam-kenm.nl.

3N8A0039
3N8A0411 kopie
3N8A0622
3N8A0823
3N8A1126
3N8A1163
3N8A1177
3N8A1229
3N8A1264
3N8A1289
3N8A1345
3N8A1403
3N8A1405
3N8A1489
3N8A1511
3N8A1619
3N8A1678
3N8A1751
3N8A9919-Edit
475A0370
475A0434
475A0667
475A0742
475A0774
475A0792
475A0818
475A0823
475A9936
3N8A0986
previous arrow
next arrow

VERHAAL

Bloedstollend… Bliksemsnel… Briljant… maar vooral Bijzonder...

Dat moet het leven zijn. Onder leiding van een extravagante groep theater­spelers gaat Koningszoon Pippin druk op zoek naar zichzelf en de ware zin van het leven. Maar die zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot. De band met zijn vader is nogal moeizaam, zijn stiefbroer Lodewijk is veel stoerder dan hij, en zijn stiefmoeder ziet hem liever verdwijnen. Pippin vlucht in oorlog voeren, in affaires, in bevlogen leiderschap en andere Grootse zaken van het leven, om uiteindelijk te schitteren in een zinderende finale… Als het de spelers tenminste lukt hem zover te krijgen.

 

Deze onvergetelijke Broadway musical van Stephen Schwartz (Wicked, Pocahontas, Prince of Egypt) is overladen met prijzen en was in Nederland nog niet vaak te zien. Starlight Boulevard brengt deze show nu op geheel eigen wijze en neemt u mee op een magische reis.

 

BESTEL KAARTEN

 

CREATIVES

Scene

ANDRÉ VAN HEST
REGISSEUR

Gerben de Muzikaal Leider

Gerben Kruisselbrink
Muzikaal Leider

Liesanne

Liesanne van Dongen
Choreograaf

regie assistent: Jelle

Jelle Gulmans
Regie Assistent

 

ORKEST

Emiel Heeren - percussie
Menno Roymans - trombone
Tommaso Pavolini - viool
Jos Butter - trompet
Wendy Schaap - klarinet
André Hoekstra - drums
Roos Smink - fluit en piccolo
Hedwich Kuipers - hobo
Patrick Meutstege - gitaar
Michiel Pelgrom - basgitaar
Louis Braam - toetsenist

CAST

  • michiel
    Michiel Min
    Koning Karel
  • rick
    Rick Verhulst
    Pippin
  • Jessica
    Jessica van den Toorn
    Eerste Speler
  • rosemarie
    Rosemarie Janssen
    Eerste Speler
  • nienke
    Nienke Grobecker
    Eerste Speler
  • wilbert
    Wilbert Schuurman Hess
    Eerste Speler
  • Sander
    Sander Spruijt
    Eerste Speler
  • Charlotte
    Charlotte Steenbrink
    Fastrada
  • Annemarie
    Annemarie Pijnenburg
    Berthe
  • Scott
    Scott Breems
    Lodewijk
  • Lieke
    Lieke van der Veen
    Katharina/Ensemble
  • Marit
    Marit Versteegen
    Katharina/Ensemble
  • Pleun
    Pleun Stappers
    Ensemble
  • Hilde
    Hilde Kauffman
    Ensemble
  • Bent
    Bent Bruggink
    Theo
  • Lars
    Lars Koop
    Theo
  • Esther
    Esther Bon
    Eerste Danser/Ensemble
  • Gijs
    Gijs Leenders
    Eerste Danser/Ensemble
  • Judith
    Judith Woertman
    Ensemble
  • Hanneke
    Hanneke Meijer
    Afgehakt Hoofd/Ensemble
  • Madeleine
    Madeleine van der Bruggen
    Ensemble
  • mario
    Mario van der Kroef
    Ensemble
  • martine
    Martine Schuit-van Riessen
    Ensemble
  • estherbeljon
    Esther Beljon
    Ensemble
  • renske
    Renske Kroondijk
    Fakkeldrager
  • rob
    Rob de Groot
    Ensemble
  • Fleur
    Fleur Bongaerts
    Ensemble
  • Jan-Willem
    Jan-Willem Postema
    Ensemble

PIPPIN WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR