3N8A0039
3N8A0411 kopie
3N8A0622
3N8A0823
3N8A1126
3N8A1163
3N8A1177
3N8A1229
3N8A1264
3N8A1289
3N8A1345
3N8A1403
3N8A1405
3N8A1489
3N8A1511
3N8A1619
3N8A1678
3N8A1751
3N8A9919-Edit
475A0370
475A0434
475A0667
475A0742
475A0774
475A0792
475A0818
475A0823
475A9936
3N8A0986
previous arrow
next arrow
nl premiere
BFVisual2

Speciale videoboodschap West End Cast voor Starlight Boulevard

karper2
het verhaal
verhaalmobiel

In maart 2018 speelden wij de musical Big Fish. Big Fish vertelt het grootser-dan-grootse verhaal van Edward Bloom. Een man die, als we zijn eigen verhalen mogen geloven, een buitengewoon leven leidt. Zijn hele leven vertelt hij zijn zoon Will vurig over zijn spectaculaire avonturen vol heksen, reuzen en zeemeerminnen. Maar als Will op het punt staat zelf een kind te krijgen en zijn vaders gezondheid verslechtert, hoopt hij achter de waarheid te komen. Wie is zijn vader echt? En waarom vertelt hij nooit de waarheid?

Big Fish is een hartverwarmende en magische Broadway-musical naar de roman van Daniel Wallace en de film van Tim Burton. Laat u meenemen door de prachtige muziek van componist Andrew Lippa (The Addams Family, The Wild Party), met teksten van John August. Een musical over ouders en kinderen, en de verhalen die we aangrijpen om te zijn wie we willen zijn. Laat je raken en inspireren door deze fantastische familieshow, voor het eerst te zien in Nederland.

Fotogallerij

Al jaren is Fototeam K en M de vaste fotograaf van Starlight. Kees van der Meer schiet de mooiste plaatjes van onze voorstellingen! Bekijk hieronder de prachtige foto's die hij van Big Fish heeft gemaakt.

Ga je binnenkort trouwen en zoek je een betrouwbare, professionele fotograaf? Iemand die je bedrijfsevent vast kan leggen op foto. Of zou je graag een keer een leuke foto van je gezin laten maken? Voor dat en meer kan je bij Fototeam K en M in Nieuwegein terecht. www.fototeam-kenm.nl.

Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 3N8A1338 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018 Big Fish 2018
creatives titel

ANDRÉ VAN HEST
REGIE EN VERTALING

Michiel Min

ANDRÉ VAN HEST REGIE EN VERTALING

André van Hest studeerde in 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium en volgde regietraining aan de academie voor theater bij Fontys. Hij heeft een veertigtal regies verzorgd voor de MusicAllFactory en verschillende grote zaal projecten. Hij was als regie-assistent betrokken bij de voorstelling RENT in M-lab (2007). André is een muziektheater-duizendpoot. Hij werkte, naast zijn werk als regisseur, als acteur bij verschillende musicals voor Stage Entertainment (Jesus Christ Superstar, Ciske de Rat). Als dramadocent en regisseur is hij verbonden aan diverse opleidingen, waaronder Factorium Tilburg, geeft hij al een aantal jaar trainingen voor UISS (Uppsala, Zweden) en regisseert hij aan verschillende vakopleidingen. Hij geeft hij privé zangles en auditietrainingen aan jonge professionals. Als schrijver en vertaler bewerkt hij veel uiteenlopende projecten, zoals Matilda, Young Frankenstein, Ragtime. Hij deed de Nederlandse vertaling en supervisie voor Een leven zonder jou (M-lab). Voor Starlight vertaalt hij Big Fish.

ALAN EVANS 
MUZIKAAL LEIDER

ALAN EVANS MUZIKAAL LEIDER

Alan Evans studeerde aan de Royal College of Music in Londen, de Manhattan School of Music in New York en aan de University of Vermont. Hij startte zijn carrière in New York, waar hij doorbrak als arrangeur. Alan werkte als pianist/componist voor de Viola Farber Dance Company en Merce Cunningham Studio. Hij is ook dirigent en muzikaal leider geweest bij onder andere Hair, Hello Dolly, West Side Story, Pirates of Penzance en Mame. Ruim 30 jaar geleden vloog Alan van New York naar Schiphol met twee koffers, een synthesizer (toen in opkomst) en een grote passie voor musical. Hij stond aan de wieg van de Nederlandse musical met Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink (Ping Ping) en werkte met Jasperina de Jong (Fien). Ook werkte hij voor Van den Ende in de beginjaren, en was hij dirigent, muzikaal leider, toetsenist en arrangeur in Nederland bij onder andere de musicalproducties Closer Than Ever, Cyrano, Tsjechov, Mata Hari, Zeldzaam, Nonsens, Publiek, Montezuma’s Revenge, Moeder in de Wolken en MADley Amsterdam. Als opnametechnicus, freelance producer, arrangeur en synthesist/ programmeur werkte Alan mee aan talloze platen, cd’s en radio- en tv-reclames. Alan is ook muzikaal leider van De Brug Musicaltheater in Amsterdam.

alan

HESTER SCHROFER 
CHOREOGRAFE

hester

HESTER SCHROFER CHOREOGRAFE

Hester Schrofer heeft zich tijdens en na haar studie aan de Frank Sanders’ Akademie (2001) ontwikkeld als choreografe en theatermaker. Haar specialisme is dans/beweging gekoppeld aan spel. In 2011 heeft ze zich nog meer verdiept via een master ‘Movement Studies’ in London aan de Royal Central School of Speech and Drama. Ze heeft de staging/ choreografie gedaan voor o.a : Mijn leven als Theo Nijland, Misery, het POPconcert van Theater Terra, de dansvoorstelling Colors en de gospelmusical Impact in het M-lab, Spring Returning in Trouw Amsterdam , Macbeth in het Werkteater. In Londen was ze betrokken als movement director/ choreograaf bij Dreaming of Kate (een Kate Bush tribute show), Metamorphosis, The Bacchae, Medea, People are people. Daarnaast heeft ze als bewegingsdocent gewerkt bij Rose Bruford College, East 15 en Royal Central School of Speech and Drama. In 2012 richtte ze samen met Ara Halici de Musicalwerkgroep op in Amsterdam en in 2016 werden ze gevraagd om de artistieke leiding op zich te nemen van de Vooropleiding van de Frank Sanders Akademie. Naast haar freelance werk bij verschillende theaterproducties en diverse theaterscholen is Hester als choreografe en vaste bewegingsdocente verbonden aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.

JENNIFER GROENEVELD KOSTUUMONTWERP

Jennifer Groeneveld heeft haar eigen bedrijf: Germaines Theatre and Dance Wear. Samen met een groot team vrijwilligsters maakt zij alle kostuums voor Big Fish.

germaines

JELLE GULMANS REGIE ASSISTENT

Als oud-lid kent Jelle Starlight Boulevard als geen ander. Hij heeft meegespeeld in Blood Brothers en The Attic. Verder was hij bij Starlight bestuurslid, lid van diverse commissies en productieleider van The Attic. Hij kent de vereniging dus goed en is daarmee een fijne aanvulling op het artistieke team.

Jelle heeft in 2016 de MusicALLFactory afgerond. Daar leerde hij André van Hest kennen als speldocent en regisseur. Onder leiding van André speelde Jelle in diverse producties. Op de MusicALLFactory heeft Jelle zich ontwikkeld op het het gebied van zang, liedinterpretatie en dans. Om zich meer te bekwamen in regie, was de keuze om bij Big Fish als regie assistent aan de slag te gaan, snel gemaakt.

Hoofd Grime - naam
Zangcoaching - Sophie Burgers (Music Star Academy)

GRIMETEAM

Noa van Hilst
Viola Veninga
Sabrina Menheer
Njoba Narada
Demi Struijs
Rowan Vlieland
Maureen Arenthorst
Wieteke van der Woude

HET ORKEST

Dirigent / Toetsen - Alan Evans
Fluit / Toetsen - Anke Piersma
Toetsen - Hans Voerman
Reeds - Emiel de Jong
Trompet - Roel van der Zande
Drums / Percussie - André Hoekstra
Gitaar - Roel Goedhart
Basgitaar - Florean Kruijswijk Jansen
Viool - Pablo Kleinsmann

TECHNIEK

Geluid - Fons Baltus / Marco Koeman
Lichtontwerp en Uitvoering - Kees van Mameren
Registratie - Bekijx Multimedia
Fotografie en Castfoto's - Fototeam K en M
Decorbouw - Nimeto / Germaines
Vormgeving Drukwerk en Website - Wilbert Design
De Cast

In deze productie werden een aantal rollen met een dubbele cast gespeeld.

CAST PALING

Vrijdagavond (uitverkocht!) en zondagmiddag(uitverkocht!):

Joery van de Geijn als Will Bloom
Gijs Leenders als Amos Calloway
Diede Timmers als de Heks
Lars Koop als jonge Will

CAST SNOEKBAARS

Zaterdagavond en zondagavond:

Wilbert Schuurman Hess als Will Bloom
Sander Spruijt als Amos Calloway
Hilde Kauffman als de Heks
IJsbrand Vis als jonge Will

ROLVERDELING

 • michiel
  Michiel Min
  Edward Bloom
 • gerben
  Gerben Timmermans
  Jonge Edward Bloom
 • joery
  Joery van de Geijn
  Will Bloom
 • wilbert
  Wilbert Schuurman Hess
  Will Bloom
 • Annemarie
  Annemarie Pijnenburg
  Sandra Bloom
 • Marit
  Marit Versteegen
  Jonge Sandra Bloom
 • Pleun
  Pleun Stappers
  Josephine Bloom
 • Diede
  Diede Timmers
  De Heks
 • Hilde
  Hilde Kauffman
  De Heks
 • Bas
  Bas Mastboom
  Karl
 • Gijs
  Gijs Leenders
  Amos Calloway/Zacky
 • Sander
  Sander Spruijt
  Amos Calloway/Zacky
 • Jessica
  Jessica van de Toorn
  Jonge Jenny Hill
 • Judith
  Judith Woertman
  Jenny Hill/Heksen Ensemble
 • Scott
  Scott Breems
  Don Price
 • Lars
  Lars Koop
  Jonge Will Bloom
 • IJsbrand
  IJsbrand Vis
  Jonge Will Bloom
 • Teun
  Teun Harings
  Zoon van Will
 • Esther
  Esther Bon
  Alabama Lammetje/Heksen Ensemble
 • Eva
  Eva Sipkes
  Heksen Ensemble
 • Hanneke
  Hanneke Meijer
  Ensemble
 • Jolien
  Jolien van Rooij
  Ensemble
 • Kimberley
  Kimberley van Aalten
  Zeemeermin/Heksen Ensemble
 • Lieke
  Lieke van der Veen
  Alabama Lammetje/Ensemble
 • Madeleine
  Madeleine van der Bruggen
  Alabama Lammetje/Heksen Ens.
 • mario
  Mario van der Kroef
  Burgemeester/Ensemble
 • martine
  Martine Schuit-van Riessen
  Heksen Ensemble
 • morris
  Morris de Moor
  Heksen Ensemble
 • rachel
  Rachel van Westering
  Ensemble
 • renske
  Renske Kroondijk
  Alabama Lammetje/Ensemble
 • rick
  Rick Verhulst
  Ensemble
 • rob
  Rob de Groot
  Visserman/Ensemble
 • erik
  Erik van Langen
  Dr Bennett/Ensemble
 • sanne
  Sanne Koopmans
  Ensemble
 • carlijn
  Carlijn van Dillen
  Ensemble
 • narelle
  Narelle Nana
  Ensemble
 • michiel
  Michiel Min
  Edward Bloom
 • gerben
  Gerben Timmermans
  Jonge Edward Bloom
 • joery
  Joery van de Geijn
  Will Bloom
 • wilbert
  Wilbert Schuurman Hess
  Will Bloom
 • Annemarie
  Annemarie Pijnenburg
  Sandra Bloom
 • Marit
  Marit Versteegen
  Jonge Sandra Bloom
 • Pleun
  Pleun Stappers
  Josephine Bloom
 • Diede
  Diede Timmers
  De Heks
 • Hilde
  Hilde Kauffman
  De Heks
 • Bas
  Bas Mastboom
  Karl
 • Gijs
  Gijs Leenders
  Amos Calloway/Zacky
 • Sander
  Sander Spruijt
  Amos Calloway/Zacky
 • Jessica
  Jessica van de Toorn
  Jonge Jenny Hill
 • Judith
  Judith Woertman
  Jenny Hill/Heksen Ensemble
 • Scott
  Scott Breems
  Don Price
 • Lars
  Lars Koop
  Jonge Will Bloom
 • IJsbrand
  IJsbrand Vis
  Jonge Will Bloom
 • Teun
  Teun Harings
  Zoon van Will
 • Esther
  Esther Bon
  Alabama Lammetje/Heksen Ens.
 • Eva
  Eva Sipkes
  Heksen Ensemble
 • Hanneke
  Hanneke Meijer
  Ensemble
 • Jolien
  Jolien van Rooij
  Ensemble
 • Kimberley
  Kimberley van Aalten
  Zeemeermin/Heksen Ensemble
 • Lieke
  Lieke van der Veen
  Alabama Lammetje/Ensemble
 • Madeleine
  Madeleine van der Bruggen
  Alabama Lammetje/Heksen Ens.
 • mario
  Mario van der Kroef
  Burgemeester/Ensemble
 • martine
  Martine Schuit-van Riessen
  Heksen Ensemble
 • morris
  Morris de Moor
  Heksen Ensemble
 • rachel
  Rachel van Westering
  Ensemble
 • renske
  Renske Kroondijk
  Alabama Lammetje/Ensemble
 • rick
  Rick Verhulst
  Ensemble
 • rob
  Rob de Groot
  Visserman/Ensemble
 • erik
  Erik van Langen
  Dr Bennett/Ensemble
 • sanne
  Sanne Koopmans
  Ensemble
 • carlijn
  Carlijn van Dillen
  Ensemble
 • narelle
  Narelle Nana
  Ensemble
behind the scenes

Speciale videoboodschap West End Cast voor Starlight Boulevard

Big Fish werd mede mogelijk gemaakt door