Een bezoek aan Big Fish London

Twee Sandra Blooms. Links Clare Burt, rechts Annemarie Pijnenburg

Terwijl wij druk bezig waren met de repetities voor de Nederlandse première van Big Fish was er in Londen de Engelse première gaande. Twee van onze leden, Annemarie en Judith, zijn naar Engeland gereisd om de show te bezoeken. Lees hieronder het verslag van Judith (Real-life Jenny Hill).

Tussen Kerst en Oud & Nieuw was ik met mijn gezin een paar dagen in Londen. Ik heb me met mijn jongste dochter heerlijk ondergedompeld in musicals. Donderdag 28 december gingen we echter met z’n viertjes naar het theater ‘The Other Palace’. Daar speelde namelijk niet zomaar een musical, daar speelde Big Fish!!

Het theater ‘The Other Palace’

Toen ik ergens in juli hoorde dat Big Fish korte tijd in Londen zou spelen, heb ik op dag één van de kaartverkoop, vier kaartjes gekocht. Wat is nou leuker om de musical die je zelf in maart 2018 gaat uitvoeren, in Londen te bekijken!!

Vooraf had een van onze leden (Wilbert) contact gezocht met de producer van de Ambassador Theatre Group, Richard Darbourne. Hij mailde me dat ik na de show een ontmoeting kon hebben met Landi Oshinowo. Zij speelde de heks en real-life Jenny Hill. Helemaal leuk natuurlijk om de vrouw te ontmoeten die dezelfde rol (real-life Jenny Hill) speelt als ik.

Ik had van een ander Starlight lid (Annemarie), die de show ook in Londen had gezien, al het een en ander gehoord, dus ik was ontzettend benieuwd!

De show begon al heel grappig. Kelsey Grammer (Edward Bloom) was net begonnen aan de eerste scene toen bij de mensen die direct voor ons zaten een mobieltje afging. Hoe gênant! Kelsey reageerde er meteen op door de scene stop te zetten en de mensen aan te spreken. Daarna vroeg hij zijn tegenspeler waar ze weer zouden beginnen en zette hij de scene weer opnieuw in, zo relaxed!

Ik vond de show prachtig. Kelsey Grammer was een genot om naar te kijken, de jonge Edward vond ik echt heel goed, de reus Karl was zo grappig, Amos vond ik echt geweldig en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vond het ook heel bijzonder te zien hoe twee verschillende regisseurs een stuk zo anders kunnen zetten en hoe mensen op hun eigen manier hun rol invullen, prachtig! Hoewel alle liedjes en teksten voor mij bekend waren, was ik echt verrast door hoe de show werd gebracht! Het werd een avond met een lach en een traan!

Jenny meets Jenny. Links Judith, daarnaast Landi Oshinowo

Na de show inderdaad Landi Oshinowo ontmoet; wat een enthousiaste en leuke vrouw! Ze nam echt de tijd voor een leuk gesprek. Ze vertelde nog dat ze jaren geleden de film had gezien en zich afvroeg hoe je dit om zou kunnen zetten in een musical waarbij het publiek het verhaal zou kunnen volgen, dus onderscheid kon maken tussen realiteit en de fantasieverhalen. En dat de regisseur, Nigel Harman, daar zo mooi in was geslaagd. Nou, dat konden wij alleen maar bevestigen!
Nog even een paar foto’s en toen zat het erop!

Ze beloofde ook nog een kort bericht te filmen van de Londense cast voor onze cast. En inderdaad: een tijdje later (inmiddels al weer in Nederland) kreeg ik nog een berichtje van haar met daarbij gevoegd twee korte filmpjes met berichten voor onze cast. Echt zo tof dat ze dat heeft gedaan!

Na dit alles heb ik alleen maar nog meer zin om in maart een fantastische show neer te zetten!!

Judith