Wij werken met een professioneel team om zo de talenten van onze leden optimaal te benutten

Artistiek Team.

Musical is zang, spel en dans en om dat in goede banen te leiden zijn een muzikaal leider, regisseur, choreograaf, vormgever en regieassistent nodig. Deze mensen vormen samen het artistieke team van een musicalproductie. Gerben Kruisselbrink is naast muzikaal leider ook de artistiek leider van Starlight Boulevard.

gerben_website

Muzikaal Leider

Gerben Kruisselbrink

Regisseur André van Hest

Regisseur

André van Hest

Headshot LvD

Choreografe

Liesanne van Dongen

Muzikaal leider
Gerben Kruisselbrink is een muzikale duizendpoot. Hij studeerde Muziekwetenschappen en Schoolmuziek en schoolde zich daarnaast in koor- en orkestdirectie én solo- en koorzang. Zijn kennis en ervaring zet hij in als muzikaal leider van meerdere muziektheater- en vocalgroepen. Naast Starlight Boulevard zijn dat o.a. The New Voices en het Steengroeve Theater. Met deze groepen heeft hij inmiddels meer dan 50 producties uitgevoerd, waaronder West Side Story, Sweeney Todd, The Wall, Anatevka, Evita, Jesus Christ Superstar en Urinetown. Voor het Steengroeve Theater organiseert en bedenkt hij, samen met een regisseur, ieder jaar een grote productie; hij arrangeert, repeteert en dirigeert een openluchtvoorstelling waar honderden mensen aan meewerken en duizenden mensen naar komen kijken.

Naast muzikaal leider is Gerben muzikant. Hij speelt in diverse bands en combo’s als sessie-muzikant, of hij wordt gevraagd voor langere projecten zoals The Armed Man en Queen-Symphony.

Regisseur
André van Hest studeerde in 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium en volgde regietraining aan de academie voor theater bij Fontys. Hij heeft een veertigtal regies verzorgd voor de MusicAllFactory en verschillende grote zaal projecten. Hij was als regie-assistent betrokken bij de voorstelling RENT in M-lab (2007). Bij Starlight Boulevard regisseerde hij de musical Big Fish (2018).

André is een muziektheater-duizendpoot. Hij werkte, naast zijn werk als regisseur, als acteur bij verschillende musicals voor Stage Entertainment (Jesus Christ Superstar, Ciske de Rat). Als dramadocent en regisseur is hij verbonden aan diverse opleidingen, waaronder Factorium Tilburg, geeft hij al een aantal jaar trainingen voor UISS (Uppsala, Zweden) en regisseert hij aan verschillende vakopleidingen. Hij geeft hij privé zangles en auditietrainingen aan jonge professionals.

Als schrijver en vertaler bewerkt hij veel uiteenlopende projecten, zoals Matilda, Young Frankenstein, Ragtime. Hij deed de Nederlandse vertaling en supervisie voor Een leven zonder jou (M-lab). Voor Starlight vertaalde hij Big Fish.

Choreografe
Liesanne van Dongen heeft de vooropleiding en de HBO opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg afgerond. Tijdens haar opleiding heeft ze meerdere voorstellingen gespeeld. Zo was zij Guda Vogels in de De Jodenverraadsters onder regie van Caroline Frerichs en speelde zij Fester in The Addams Family onder regie van Joep Onderdelinden. In deze laatste voorstelling was zij tevens Dance captain. Verder volgde Liesanne een musicalopleiding bij London Studio Centre in London en zanglessen en een masterclass zangtechniek bij Edward Hoepelman(A way of Singing).

Naast haar opleiding zong ze als mezzo sopraan in het musicalkoor Say No More onder leiding van Jack Breikers. Ze heeft haar opleiding afgerond met haar eigen voorstelling Gewoon Gewoon en hiermee trad ze ook op bij het Theaterfestival in Den Bosch. In haar jeugdjaren danste Liesanne Ierse Dans op Europees en Wereldniveau. Daarnaast heeft ze veel gezongen als coverband zangeres, jazz zangeres en singer-songwriter.

Haar enthousiasme voor het musicalvak werd na haar opleiding direct onderstreept met haar rol in de musical My Fair Lady. Daarin was zij swing on stage en Understudy van de rol Miss Eynsford Hill. Afgelopen jaar was Liesanne te zien als swing on stage bij de musical Evita. Hierna startte zij als assistent regie en choreografie bij de musical Company. Dit jaar is ze naast choreograaf bij Pippin ook te zien als zangeres en danseres in
Theaterconcert Heartbeat van The Magic of Jeans die door heel Nederland tourt.