Wij werken met een professioneel team om zo de talenten van onze leden optimaal te benutten

Artistiek Team.

Musical is zang, spel en dans en om dat in goede banen te leiden zijn een muzikaal leider, regisseur, choreograaf, vormgever en regieassistent nodig. Deze mensen vormen samen het artistieke team van een musicalproductie. Gerben Kruisselbrink is naast muzikaal leider ook de artistiek leider van Starlight Boulevard.

gerben_website

Muzikaal Leider

Gerben Kruisselbrink

temp foto site

Regisseur

Matthijs van der Meer

Headshot LvD

Choreografe

Liesanne van Dongen

Muzikaal leider
Gerben Kruisselbrink is een muzikale duizendpoot. Hij studeerde Muziekwetenschappen en Schoolmuziek en schoolde zich daarnaast in koor- en orkestdirectie én solo- en koorzang. Zijn kennis en ervaring zet hij in als muzikaal leider van meerdere muziektheater- en vocalgroepen. Naast Starlight Boulevard zijn dat o.a. The New Voices en het Steengroeve Theater. Met deze groepen heeft hij inmiddels meer dan 50 producties uitgevoerd, waaronder West Side Story, Sweeney Todd, The Wall, Anatevka, Evita, Jesus Christ Superstar en Urinetown. Voor het Steengroeve Theater organiseert en bedenkt hij, samen met een regisseur, ieder jaar een grote productie; hij arrangeert, repeteert en dirigeert een openluchtvoorstelling waar honderden mensen aan meewerken en duizenden mensen naar komen kijken.

Naast muzikaal leider is Gerben muzikant. Hij speelt in diverse bands en combo’s als sessie-muzikant, of hij wordt gevraagd voor langere projecten zoals The Armed Man en Queen-Symphony.

Regisseur
Matthijs van der Meer kennen we als presentator, zanger, (stem)acteur en choreograaf. Hij is geschoold aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Zijn carrière kent een vliegende start. Niet voor niets sleept hij bij zijn afstuderen aan de Academie voor Muziek- & Musicaltheater (2015) als één van de meest getalenteerde studenten van zijn jaar een nominatie in de wacht voor de Jaques de Leeuw Prijs voor jonge talentvolle kunstenaars.

Matthijs is uitermate actief in zijn vakgebied. Als danscoach en choreograaf is hij onder meer verbonden aan Broadway Talents en aan de RTL Talent Academy Summerschool. Choreograaf en assistent choreograaf was van der Meer bij Opera Zuid - Wie is Loesje (2015 - 2016) en TEC - Entertainment - Het Club Van Sinterklaasfeest in Ahoy (2016).

Voor de Sinterklaasmusical Een Huis In Een Schoen (2016) met Bram van der Vlugt bewerkte van der Meer het filmscript van Mies Bouhuys, verzorgde hij nieuwe arrangementen én was hij componist. Matthijs speelde de hoofdrol in Mister Christmas (2016), een muzikale kerstproductie met onder anderen Peter Lusse. Eerder dat jaar trad hij op als acteur in Tegengas.nu van Colline Producties, met onder anderen Bruni Heinke.

Heerlijk Duurt Het Langst, de meest succesvolle musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink was in 2015 voor het eerst sinds lange tijd terug in de Nederlandse theaters. van der Meer speelde hierin een rol als zanger en danser en was bovendien betrokken als assistent choreograaf.  Al tijdens zijn studie liet hij van zich horen als zanger en acteur tijdens verschillende muzikale theatershows.

Choreografe
Liesanne van Dongen heeft de vooropleiding en de HBO opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg afgerond. Tijdens haar opleiding heeft ze meerdere voorstellingen gespeeld. Zo was zij Guda Vogels in de De Jodenverraadsters onder regie van Caroline Frerichs en speelde zij Fester in The Addams Family onder regie van Joep Onderdelinden. In deze laatste voorstelling was zij tevens Dance captain. Verder volgde Liesanne een musicalopleiding bij London Studio Centre in London en zanglessen en een masterclass zangtechniek bij Edward Hoepelman(A way of Singing).

Naast haar opleiding zong ze als mezzo sopraan in het musicalkoor Say No More onder leiding van Jack Breikers. Ze heeft haar opleiding afgerond met haar eigen voorstelling Gewoon Gewoon en hiermee trad ze ook op bij het Theaterfestival in Den Bosch. In haar jeugdjaren danste Liesanne Ierse Dans op Europees en Wereldniveau. Daarnaast heeft ze veel gezongen als coverband zangeres, jazz zangeres en singer-songwriter.

Haar enthousiasme voor het musicalvak werd na haar opleiding direct onderstreept met haar rol in de musical My Fair Lady. Daarin was zij swing on stage en Understudy van de rol Miss Eynsford Hill. Afgelopen jaar was Liesanne te zien als swing on stage bij de musical Evita. Hierna startte zij als assistent regie en choreografie bij de musical Company. Dit jaar is ze naast choreograaf bij Pippin ook te zien als zangeres en danseres in
Theaterconcert Heartbeat van The Magic of Jeans die door heel Nederland tourt.