Wij werken met een professioneel team om zo de talenten van onze leden optimaal te benutten

Artistiek Team.

Musical is zang, spel en dans en om dat in goede banen te leiden zijn een muzikaal leider, regisseur, choreograaf, vormgever en regieassistent nodig. Deze mensen vormen samen het artistieke team van een musicalproductie. Gerben Kruisselbrink is naast muzikaal leider ook de artistiek leider van Starlight Boulevard.

gerben_website

Muzikaal Leider

Gerben Kruisselbrink

Foto regisseur Matthijs van der Meer

Regisseur

Matthijs van der Meer

Headshot LvD

Choreografe

Liesanne van Dongen

regie assistent: Jelle

Regie-assistent

Jelle Gulmans

Muzikaal leider
Gerben Kruisselbrink is een muzikale duizendpoot. Hij studeerde Muziekwetenschappen en Schoolmuziek en schoolde zich daarnaast in koor- en orkestdirectie én solo- en koorzang. Zijn kennis en ervaring zet hij in als muzikaal leider van meerdere muziektheater- en vocalgroepen. Naast Starlight Boulevard zijn dat o.a. The New Voices en het Steengroeve Theater. Met deze groepen heeft hij inmiddels meer dan 50 producties uitgevoerd, waaronder West Side Story, Sweeney Todd, The Wall, Anatevka, Evita, Jesus Christ Superstar en Urinetown. Voor het Steengroeve Theater organiseert en bedenkt hij, samen met een regisseur, ieder jaar een grote productie; hij arrangeert, repeteert en dirigeert een openluchtvoorstelling waar honderden mensen aan meewerken en duizenden mensen naar komen kijken.

Naast muzikaal leider is Gerben muzikant. Hij speelt in diverse bands en combo’s als sessie-muzikant, of hij wordt gevraagd voor langere projecten zoals The Armed Man en Queen-Symphony.

Regisseur
Nadat Matthijs van der Meer is afgestudeerd aan de Musical Academie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft hij, als uitvoerend artiest, onder andere gespeeld in de musical Heerlijk Duurt Het Langst, het toneelstuk Tegengas.nu en als ’Wijze Varen’ in de theatervoorstellingen van Woezel en Pip. Daarnaast schreef, produceerde en speelde Matthijs in: Een Huis In Een Schoen (met Bram van der Vlugt als Sinterklaas) en Mister Christmas.

Als choreograaf was hij betrokken bij Het Club van Sinterklaas Feest in Ahoy en Wie is Loesje?. Tevens was Matthijs in samenwerking met Barrie Stevens en de RTL Talent Academy docent en medeoprichter van RTL Broadway Talents. Daarnaast werkte Matthijs in de redactie van het RTL4 programma Dancing with the Stars.

Momenteel werkt Matthijs in samenwerking met Chiel van Tok voor Van Tok Music Entertainment. Daar was hij de afgelopen jaren creatief verantwoordelijk (script, liedkeuze, regie, choreografie, uitvoerend producent) voor de reeks groots opgezette Kerstshows It’s Christmas Time (2017 – heden). Daarnaast is hij co-founder en artistiek supervisor van de nieuwe musical vooropleiding Musical Master.

Choreografe
Liesanne van Dongen heeft de vooropleiding en de HBO opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg afgerond. Tijdens haar opleiding heeft ze meerdere voorstellingen gespeeld. Zo was zij Guda Vogels in de De Jodenverraadsters onder regie van Caroline Frerichs en speelde zij Fester in The Addams Family onder regie van Joep Onderdelinden. In deze laatste voorstelling was zij tevens Dance captain. Verder volgde Liesanne een musicalopleiding bij London Studio Centre in London en zanglessen en een masterclass zangtechniek bij Edward Hoepelman(A way of Singing).

Naast haar opleiding zong ze als mezzo sopraan in het musicalkoor Say No More onder leiding van Jack Breikers. Ze heeft haar opleiding afgerond met haar eigen voorstelling Gewoon Gewoon en hiermee trad ze ook op bij het Theaterfestival in Den Bosch. In haar jeugdjaren danste Liesanne Ierse Dans op Europees en Wereldniveau. Daarnaast heeft ze veel gezongen als coverband zangeres, jazz zangeres en singer-songwriter.

Haar enthousiasme voor het musicalvak werd na haar opleiding direct onderstreept met haar rol in de musical My Fair Lady. Daarin was zij swing on stage en Understudy van de rol Miss Eynsford Hill. Afgelopen jaar was Liesanne te zien als swing on stage bij de musical Evita. Hierna startte zij als assistent regie en choreografie bij de musical Company. Dit jaar is ze naast choreograaf bij Pippin ook te zien als zangeres en danseres in Theaterconcert Heartbeat van The Magic of Jeans die door heel Nederland tourt.

Regie-assistent

Jelle Gulmans kent Starlight Boulevard als oud-lid als geen ander. Hij heeft meegespeeld in Blood Brothers en The Attic. Hij was bij Starlight Boulevard bestuurslid, lid van diverse commissies en productieleider van The Attic. Hij kent de vereniging dus goed en is daarmee een fijne aanvulling op het artistieke team. In 2016 heeft hij de MusicAllFactory afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij zich ontwikkeld op het gebied van zang, liedinterpretatie en dans. Daarnaast speelde Jelle in Lelies in (2018) en Showstoppers in Concert (2021), beide producties van NDM Theaterproducties. Verder is Jelle frontzanger van de band Sir Juke en zingt hij in diverse gelegenheidsbands. Voor Jelle is Foxtrot de derde productie als regieassistent bij Starlight Boulevard: in 2018 was hij als regieassistent betrokken bij Big Fish en in 2020 bij Pippin.