Wij werken met een professioneel team om zo de talenten van onze leden optimaal te benutten

Artistiek Team.

Musical is zang, spel en dans en om dat in goede banen te leiden zijn een muzikaal leider, regisseur, choreograaf, vormgever en regieassistent nodig. Deze mensen vormen samen het artistieke team van een musicalproductie.

IMG_2533-3

Muzikaal Leider

Gerben Kruisselbrink

Regisseur André van Hest

Regisseur

André van Hest

Choreografe Hester Schrofer

Choreografe

Hester Schrofer

Muzikaal leider
Gerben Kruisselbrink is een muzikale duizendpoot. Hij studeerde Muziekwetenschappen en Schoolmuziek en schoolde zich daarnaast in koor- en orkestdirectie én solo- en koorzang. Zijn kennis en ervaring zet hij in als muzikaal leider van meerdere muziektheater- en vocalgroepen. Naast Starlight Boulevard zijn dat o.a. Winterswijk Muziektheater, The New Voices en het Steengroeve Theater. Met deze groepen heeft hij inmiddels meer dan 50 producties uitgevoerd, waaronder West Side Story, Sweeney Todd, The Wall, Anatevka, Evita, Jesus Christ Superstar en Urinetown. Voor het Steengroeve Theater organiseert en bedenkt hij, samen met een regisseur, ieder jaar een grote productie; hij arrangeert, repeteert en dirigeert een openluchtvoorstelling waar honderden mensen aan meewerken en duizenden mensen naar komen kijken. Naast muzikaal leider is Gerben muzikant. Hij speelt in diverse bands en combo’s als sessie-muzikant, of hij wordt gevraagd voor langere projecten zoals The Armed Man en Queen-Symphony.

Regisseur
André van Hest studeerde in 2007 af als uitvoerend theatermaker aan het Fontys Conservatorium en volgde regietraining aan de academie voor theater bij Fontys. Hij heeft een veertigtal regies verzorgd voor de MusicAllFactory en verschillende grote zaal projecten. Hij was als regie-assistent betrokken bij de voorstelling RENT in M-lab (2007).
André is een muziektheater-duizendpoot. Hij werkte, naast zijn werk als regisseur, als acteur bij verschillende musicals voor Stage Entertainment (Jesus Christ Superstar, Ciske de Rat). Als dramadocent en regisseur is hij verbonden aan diverse opleidingen, waaronder Factorium Tilburg, geeft hij al een aantal jaar trainingen voor UISS (Uppsala, Zweden) en regisseert hij aan verschillende vakopleidingen. Hij geeft hij privé zangles en auditietrainingen aan jonge professionals.
Als schrijver en vertaler bewerkt hij veel uiteenlopende projecten, zoals Matilda, Young Frankenstein, Ragtime. Hij deed de Nederlandse vertaling en supervisie voor Een leven zonder jou (M-lab). Voor Starlight vertaalt hij Big Fish.

Choreografe
Hester Schrofer heeft zich tijdens en na haar studie aan de Frank Sanders’ Akademie (2001) ontwikkeld als choreografe en theatermaker. Haar specialisme is dans/beweging gekoppeld aan spel. In 2011 heeft ze zich nog meer verdiept via een master ‘Movement Studies’ in London aan de Royal Central School of Speech and Drama. Ze heeft de staging/ choreografie gedaan voor o.a : Mijn leven als Theo Nijland, Misery, het POPconcert van Theater Terra, de dansvoorstelling Colors en de gospelmusical Impact in het M-lab, Spring Returning in Trouw Amsterdam , Macbeth in het Werkteater. In Londen was ze betrokken als movement director/ choreograaf bij Dreaming of Kate (een Kate Bush tribute show), Metamorphosis, The Bacchae, Medea, People are people. Daarnaast heeft ze als bewegingsdocent gewerkt bij Rose Bruford College, East 15 en Royal Central School of Speech and Drama. In 2012 richtte ze samen met Ara Halici de Musicalwerkgroep op in Amsterdam en in 2016 werden ze gevraagd om de artistieke leiding op zich te nemen van de Vooropleiding van de Frank Sanders Akademie. Naast haar freelance werk bij verschillende theaterproducties en diverse theaterscholen is Hester als choreografe en vaste bewegingsdocente verbonden aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.